Август 2018 – застой


Лято. Не особено топло, не особено приятно. Непредсказуеми, объркани летни месеци. Някои казват, че имат чувството, че времето е спряло.. Времето обаче си върви и всичко случващо се е част от живота. Много дъжд се изля от небето /заслуга на Юпитер-Нептун/, очаква ни и точен квадрат Марс – Уран, като последния също става ретрограден. Към края на месеца обаче, завесата откъм единия край леко ще започне да се повдига, но дотогава има време и нещата трябва да се преживеят.

През целият месец август периодът няма да е подходящ за захващане с нищо ново. Най-добре е да се ревизират стари сметки. И няма нужда да ги търсите, те сами ще изкачат и ще напомнят за себе си. Ще има и много подводни камъни, ще чуете преувеличени думи и само, ако добре осъзнаете случващото се и си вземете поука ще може да стъпите на чисто.  Интересно е да се отбележи, че като изключим движението на Луната и точният съвпад със Слънцето, през тази ретроградна фаза Меркурий не сключва никакви мажорни аспекти с други планети освен с Юпитер и то напрегнат, квадрат, като най – точен ще е в деня на предстоящото Новолуние в Лъв /11.08/ и втория на 28.08 /два дни след Пълнолунието в Риби./.

Някои по-важни дати през месеца:

2.08. Точен квадрат между Марс и Уран, последният в стационарна фаза. Дни заредени с вризоопасна енергия. Могат да бъдат опасни и непредсказуеми. Нека вниманието е повишено при пътуване както и при работа с електричество. Не си играйте с огъня! В пряк смисъл.

7.08. Венера навлиза във Везни. Това ще поразведри малко обстановката, ще се подобри общуването, баланса във взаимоотношенията. Същия ден, Уран става ретрограден.

09 – 11.08. На девети август Слънцето „изгаря“ Меркурий, действа съвпада на Лилит с Марс, Венера и Сатурн са в опозиция. Като цяло трудна, нечиста енергия. Затъмнено съзнание. Възможни изблици на насилие, ревност, сексуални посегателства.

Новолунието е на 11 август в знака Лъв, на 4 градуса от  ретроградния Меркурий който отправя точен квадрат към Юпитер. Двете планети в напрегнат аспект не си партнират добре. Да се мерят приказките, склонност към клюкарстване, надценяване на възможностите, перчене чрез думи, не чрез дела, самоизтъкване, предоставяне на невярна и дискредитираща информация. Като се има предвид знаците в които се случва – Лъв и Скорпион, информацията може да има крайно отношение към егото и хвърляща в дълбоки води. Да се внимава с боравенето на документи имащи отношение към юридически, застрахователни, наследствени казуси, боравене с чужди пари. Някои могат да бъдат изкушени от купуване на скъпи и изящни предмети. Връщане към минали ситуации. Да не се започват нови начинания – липсва обективност! 

13.08. Марс се връща обратно в знака Козирог където всъщност ще стане и директен /28-я гр/ на 27 август. За някои от родените в последните два три дни на Козирог може да има „сюрпризи“ идващи най-вече от миналото, нещо което са мислили за вече приключило!

19.08. Меркурий става директен. Точен тригон между Юпитер и Нептун. Луната е в Стрелец. На небето ситуацията започва леко да се разведрява.

23.08. Сутринта Слънцето навлиза в знака Дева и ежедневието става значително по-спокойно, практично, не така динамично. Действат земният и кардиналният принцип.

26.08. Пълнолуние  в 14.56, 3 гр на Риби интересна конфигурация се оформя на небето! Известна още в астрологията като „корабно платно“. Носи хармонична, положителна енергия,  дава подкрепа и добри ситуации и възможности, макар, че едни от главните опорни точки  на този прекрасен тригон са заети все от ретроградни планети. На следващия ден  /27.08/все пак Марс тръгва напред и перифразирайки наименованието на тази оптимистична фигура –  Дано да е попътен вятъра!

Самите области в които се случват тези аспекти за всеки са много индивидуални и не всеки ще изживее големи промени. Интерпретацията  няма предвид конкретен човек, а е обща картина на случващото се на небето!

Плерома

Меркурий директен от 19.08; Марс директен от 27.08; Уран ретрограден от 7.08

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.