Септември – чакано раздвижване


Септември. Време за равносметки, време за събиране на плодове. Не случайно зает през по-голямата част от знака Дева. След тези не особено приятни и лесни летни месеци предстои един по-динамичен, с малко повече зелена светлина септември, в който биха могли да бъдат свършени неща които по различни причини са срещнали спънки. Това всъщност е един естествен процес и периодът ще е добър за този този който умее да предвижда и добре да планира. От шести септември Сатурн излиза от ретроградна фаза и макар и бавен, стационарен, това ще е едно чакано раздвижване особено за социалните дела, а и крайно време е той да си влезе в ролята. На 12 септември предстои Марс да се върне там откъдето тръгна, което мисля ще пораздвижи въздуха на тази земна и неподвижна картина.  Добре е да се използва този септември и да се свършат някои по-важни дела, защото в началото на октомври една друга, не по-малко важна планета /Венера/ ще навлезе в ретроградна фаза. Няма да се спирам подробно на всичко, но по традиция ще акцентирам на основното, според мен.

6 – 15. 09 Шести септември е доста интересен и динамичен ден, Сатурн става стационарно директен /до 11.09/. Меркурий влиза в знака Дева, което би трябвало да постави едно „заземяване“ в комуникацията, да се анализират някои отминали ситуации свързани с тази така високопарна и изтощителна негова фаза която премина през Лъв. Започва да се усеща и квадратурата между Венера и Марс която се случва в последните градуси на знаците Везни  -Козирог и ще бъде най-точна на 8.09. По обясними причини и двете планети се движат по-бавно от обичайното. Това са трудни дни за отношенията между хората, между партньори, а Новолунието което е на следващия ден допълнително нагнетява. Енергията е по-слаба, размита, разпиляна. Могат да произлязат неадекватни действия, да се извадят погрешни заключения, кавги и раздори. Тази квадратура малко след точният си аспект образно се разпада или по-скоро отслабва, защото Венера сменя знака, а когато аспект се случва в два различни знака макар и точен той вече не е така силен, променя се енергията, но както се казва –  „спокойно“, това ще има своето продължение, защото  влизайки в Скорпион, Венера веднага се озовава срещу Уран, а малко след това, на 12.09  ги „догонва“ Марс и следва втори дубъл, не леко продължение на тази квадратура, преминаващо в голям кръст. Близкия съвпад на Марс – Лилит – Южен възел ще донесе една повторяемост от извиналите месеци. Няма да липсват провокации, трудна дни се очертават, динамични, непредсказуеми, дни на често безпрецедентни случаи /каквито впрочем вече наблюдавахме/. Срещу южния възел винаги стои северния и обратно, а в случая продължава съвпада на Селена /бялата Луна/ със Северния. Черното срещу бялото, вечната борба между доброто и злото… Когато възли и фиктивни точки са включени в такава конфигурация това не е случайно и ще бъде усетено, изпитано от много хора /но в никакъв случай от всички!/ 

Ето така изглежда тази конфигурация в един от най-пиковите си моменти.

В това отношение 12 – 14 септември се очертават като доста трудни дни, най-вече заради транзита на Луната през Скорпион и сформиращата се опозициа Меркурий-Нептун.

Новолуние в Дева е на 09 септември в 17-я градус в 21 ч., в която е преплетена енергията на два бисекстила. Това е  по-благодатна, мека и женска енергия и по-специално ще бъде усетена от водните и земни знаци. Възможно е да има известна активност в социални изяви, прояви на благотворителност.

21 – 23. 09 На 21 септември Меркурий „настига“ Слънцето и попада в неговите лъчи в 28-я гр. на знака Дева. Това са дни в които не е добре да се вземат важни решения, защото самото съзнание се замъглява, мисълта не е така обективна и понеже е и в Девата, човек може да прекали да се вглежда в детайла и да започне да търси „под-вола теле“, може да е прекалено злобен и заядлив в думите които изрича, да проявява дребнавост.

22. 09. Меркурий преминава в знака Везни.

23.09. Слънцето преминава във Везни на 23 септември в 4,53. Раздвижване в сферата на партньори и изобщо дейностите по Венера, като по-напрегнати могат да бъдат дните 23- 25 септември като последният е белязан и от Пълнолуние в Овен в раното утро. В добри аспекти с управителя Марс, но аз не съм голям оптимист поне докато Лилит е в такава близост до него. Сами сме свидетели какви трагични и абсурдни неща се случват.

Все пак през септември свободата за действие ще бъде много по-голяма и шансовите за реализиране по-добри в сравнение с трудните летни месеци които всеки от нас преживя по различен начин.

Забележка:

Тази статия е лична интерпретация и няма предвид конкретен човек или събитие! Общите и групови прогнози се правят на база основни принципи, значение и проявление на планетите за определен период от време и не следва да се приемат буквално.


Моля да не се копират и използват части от статията. Ако решите да я споделите, направете го по нормалния начин, чрез линк и споменаване на автора.

Нели Станева

31.08.2018

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.