Октомври 2018 – Венера, ретроградна в Скорпион


Когато една планета която има отношение към ценностите на човека – вътрешни и външни, към взаимоотношенията, брака и партньорствата във всичките им форми, към красотата, приятелството, любовта стане ретроградна това няма как да не даже отражение в посочените области. Къде повече, къде по-малко всеки човек ще усети влиянието под някаква форма.

Венера става ретроградна на 5 октомври в 22.04ч. в 11-я градус на знака Скорпион, знак на нейното заточение. Този градус е първата спирка на Венера, от него тя ще обърне своя ход и всеки който има подчертан 10-11 градус в картата и особено ако е роден под знака Скорпион ще усети това венерино влияние доста отчетливо. Този градус е важен и всъщност е активиран от влиянието на Венера още от 26 септември. След като настъпи същинската ретроградна фаза, планетата ще се върне „назад“, за да достигне своята втора спирка и това е 25-я градус на знака Везни, също много важна точка от която ще тръгне отново напред за да измине отново същия път. Това ще се случи на 16 ноември, но до 21.11 тя ще остане на посочения 25-и градус. Целият този  „отрязък“  /10 гр. Скорпион – 25гр. Везни/ ще се окаже важен за много хора. Фазата ще премине през различни предизвикателни аспекти, като едни от най-важните са с Марс, Сатурн и Уран. С всяка една от тези планети Венера ще влезе в тясна взаимовръзка, за да се стигне накрая както се казва до очаквана или може би не чак толкова развръзка…

 

Фазата на Венера започва дни преди новолунието във Везни /знакът който тя управлява/ в напрегнат аспект с Марс, който е в близък съвпад с Лилит. Това ще провокира събития свързани с взаимоотношенията които могат да бъдат съпътствани от неадекватни, нечестни действия. Възможни прояви на силна ревност в защита на личната свобода и независимост, някои ексцентрични прояви. В тези дни са особено противопоказни оперативните намеси, особено такива касаещи женското здраве, както и планирани раждания. Най-критични ще са дните 9/когато е и Новолунието/ – 11 октомври, но като цяло в дните до 16.10 когато е съвпада на Венера с Меркурий в точен квадрат с Лилит човек трябва добре да премисля своите думи.

На 23-24 Венера и Сатурн са в хармоничен аспект – секстил, Слънцето преминава в знака Скорпион- това може да даде светлина по въпроси свързани с имоти, финанси, срещи с власт и авторитети, нещо което отново напомня за себе си. Все пак дните не са подходящи за реални действия – на 26 октомври Венера ще се озове в лъчите на Слънцето – тогава реалната преценка и обективността са сведени до почти до нулата.

На 30 – 31 октомври Венера и Уран застават в точна опозиция, същевременно и в аспект с възлите – оформя се голям неподвижен кръст. Участието на двете ретроградни планети не е случайно, още повече Уран е във Венерин знак, така, че много хора ще преосмислят своите ценности, ще изплуват неща свързани с миналото, романтични пориви със сигурност ще има, както и по – ексцентрични решения, развръзки с неочакван край. За съжаление нищо до което се докосне Уран не е сигурно, липсва дълбочина в чувствата, но често тези които са имали подобни преживявания ги определят като несравними! Чисто практически в посочения период да се внимава и във финансово отношение, както и при онлайн разплащания. В късните часове на 31 октоври, Венера се връща отново във Везни.

На  9 ноември, Венера отново се среща с Марс, но този път в благоприятен аспект – тригон и тази среща ще е далеч по-хармонична. До интересни развръзки може да се стигне и най-вече да се намерят нестандартни решения. Това е и последния „сериозен“ аспект който се случва в стационарния градус от който Венера ще се обърне. Обърнете му внимание, защото това предполага раздвижване по теми касаещи съответните домове.

Като цяло в периода когато Венера е ретроградна се наблюдава едно преразглеждане най-вече на връзките между хората и въпроси касаещи тяхното материално състояние. Понеже тази фаза започва от знака Скорпион и ще завърши във Везни, човек трябва да е внимателен през този период и да не се впуска в начинания които са свързани с инвестиции. Много хора могат да се изправят пред въпроси свързани с наследства, подялби, докосване до чужда материя, срещи със стари интимни партньори, може да се появи желание за четене на повече психологична литература, изобщо едно докосване до самите себе си, до вътрешните ценности и устои. Повече динамика, както и проблеми може да се очаквт в баковия и застрахователен сектор, съдебната система. При преминаването обратно по-пътя, Венера ще се срещне отново със същите планети, но вече при други обстоятелства, и може би по-мъдра от преди. През този период е подходяща грижата за тялото, изчистващи процедури, както и освобождаване от ненужни лични вещи. Пожелавам на всички повече търпение и бъдете по-скоро добри наблюдатели. Нека новото влезе в живота ви когато сте достатъчно готови и сте освободили достатъчно място за него!

Забележка:  Тази статия е лична интерпретация базирана върху основни астрологични принципи на проява и влияние на небесните тела. Не ги съотнасяйте буквално към себе си! 


Нели Станева – Плерома

04.10.2018

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.