Динамичен ноември. Юпитер навлиза в Стрелец.


Очертава се изключително динамичен ноември. Време в което планетите като че ли „не бързат за никъде“. Ще има забавени кадри и доста повторения. Просто всеки трябва да осъзнае, че той, а не някой друг е главен герой в личният си филм!

И ако трябва да ги подредя сега по възходящият им ред ще започна с Меркурий. Последна ретроградна фаза на Вестоносеца за годината ще се случи точно ден след директното обръщане на Венера, на 17.11 в тринадесетия градус на знака Стрелец. Като уточнение и трите ретроградни фази на Меркурий през тази година се случиха в трите огнени знака и то в тяхната естествена последователност – Овен, Лъв, Стрелец.

Венера – тази която поизмъчи доста хора, но благодарeние на тази нейна фаза много от тях прозряха истини, направиха равносметка на своите взаимоотношения, ревизия на своите притежания и на най-близкото си обкръжение, на любовния и емоционалният си живот. Когато е в ретроградна фаза, Венера не подкрепя новите начинания свързани с партньорство, инвестиции и бизнеси, както и крайни експерименти с външния вид, покупки на скъпи вещи. По време на фазата може да прекратите вид емоционални отношения.  Планетата става директна на 16.11. на 25-я гр. – Везни.

Марс – След като дълго време беше във въздушния Водолей където малко или много е „по – неглиже“, сега ще трябва да поплува в океан от емоции, в дълбоките рибешки води. И датата отново е 16.11. Марс не е добър плувец, а и там няма да го чакат много приятни изненади. Дните през втората половина на месец ноември ще бъдат доста динамични и предизвикателни за хората с подчертани планети в подвижния кръст – Близнаци, Дева, Стрелец, Риби.

Юпитер – наричан от много хора Благодетеля на 8 ноември в 14.37ч. навлиза в знака Стрелец, където всъщност му е мястото и където може да прояви своите качества най-силно – и положителните и отрицателните. Погрешно е да се смята, че Юпитер носи само блага, защото при напрегнати аспекти много хора могат да си изпатят от неговите излишества. При всички случаи обаче, Юпитер бидейки в знака Стрелец ще донесе повече оптимизъм. Ще пробуди вярата в хората, желанието им да обогатяват своите знания, да учат. Могат да бъдат поставени на дневен ред въпроси имащи отношение към учебни заведения, университети, юридически сектор. Освен това темата свързана с религиите ще стане отново силно актуална. Ще се отворят повече възможности свързани с международни отношения, пътувания на далечни, интересни и свещени места. Монетата обаче винаги има две страни. Понеже Юпитер е свързан с даването и разширението, на някои хора може да им даде повече отколкото те биха могли да носят което вече не е добре. На тази планета, някак си и липсва умереност. Освен това, с навлизането си в знака Стрелец й предстоят няколко сблъсъка – с Марс, ретроградният Меркурий, малко по-напред във времето и с Нептун. Всъщност квадратурата с Нептун ще бъде един от акцентите на този транзит и тя ще има своята повторяемост по време на ретроградната фаза на Юпитер. Първата ще е през януари, втората през юни 2019г., наред с други аспекти тези квадратури могат да се окажат много знакови и да разбутат въпросите свързани с мигрантската вълна. Юпитер ще остане в Стрелец до 2 декември 2019г и други важни аспекти с останалите висши планети и Сатурн няма да има, което прави този транзит малко по-концентриран, като че ли „самодостатъчен“. При всички случаи на-силно ще усетят неговото присъствие хората от зодия и асцендент Стрелец, както и такива с акцент на огън в картата /Лъв, Овен/.

Уран на 6.11 се връща отново в знака Овен. За последно за този му цикъл. Явно има какво още да каже на хората от тази зодия. Това завръщане може да се окаже ключово за родените между 18 – 21 април Овни, както и представителите на останалите три кардинални знака. И забележете, на същия този ден Лунните възли също сменят своя знак и ще активират оста Рак – Козирог. Като прибавим и ретроградната Венера във Везни в близост до посочените градуси – картината не се очертава от най-леките. Пред съдбоносни и ключови моменти ще се изправят много хора. На 6 март 2019г., Уран ще си тръгне окончателно от знака Овен.

Нептун става директен на 25 ноември.

Акцента на Новолунието на 7. 11 в 15-я градус на Скорпион ще бъде тригонът му с Нептун. Доста динамични аспекти се сформират тогава. Един от тях е и тригона между Марс – и ретроградната Венера. Връщане към отминали теми, изясняване на ситуации, Марс във Водолей е непредсказуем и експанзивен, взема бързи решения, а Венера макар тронова може да е доста объркана. Каквото и да се случва в този период, предвид многото ретроградни планети, то няма да има стабилна основа.

Пълнолунието в нулевия градус на Близнаци ще постави на изпитание вярата и убежденията на много хора. То е в близък съвпад с Юпитер, но в напрегнат аспект с Марс в Риби. Точно тогава ретроградният Меркурий е в съвпад с Антарес. Изпитание за Словото. В посочения период да не се говори прибързано, да не се хвърлят думи напразно, да има въздържане от големи обещания. Нещо може да приключи по неочакван и не добър начин. Действията не са добре обмислени, могат да имат манипулативен характер. Здравословно – Да се внимава с количествата алкохол, опасност от инфекции,  проблеми с кръвта, интоксикации, Организма е податлив на инфекции и трудно се справя с излишествата.

Анализите които правя тук са обобщен поглед върху голямата картина и не следва да се тълкуват буквално, защото всеки живее според неговата си звездна карта.

Още публикации и на личната си страница във Фейсбук – Плерома.

Нели Станева

01.11.2018г

2 Comments

 1. Здравейте отново!Месец ноември винаги ме е вълнувал като мой рожден месец.Знам също,че от него започва нова лична година за мен,както и определя тенденциите до следващия ми рожден ден.Рождената ми дата е 6ти ноември, този ноември новолунието е в близост до моето Слънце, смяната на възлите ще бъде по остта 5 Козирог- 11 Рак.Връщането на Уран в Овен съвпада с куспидата на деветия ми дом,ретроградната Венера транзитира участък от края на втория ми дом и началото на трети,където в близка среща застана/и пак ще застане/ с моя ретрограден Меркурий в трети дом и предстои такава със стелиума ми във Везни -Луна,Плутон и Лилит.И за капак Юпитер ще се премести в четвъртия ми дом,където са Марс и Нептун в съвпад.И понеже вече се чувствам объркана,ще спра до тук.В какво биха се проявили всички тези астрологични тенденции и какво мога да очаквам като събития през новата ми соларна година?Много,много Благодаря!

  Харесвам

  1. Здравейте Uran, да ви кажа от това което ми изредихте накуп в момента аз съм още по-объркана 🙂 Прекалено много теми са преплетени, аз все пак не съм гадател, работя с рождени карти /а тук трябва да се разгледат минимум две/ и каквото и да ви кажа то ще ви обърка още повече, така, че в този случай е по-добре да запазим мълчание.
   Знайте, че нищо което не е за вас няма да ви се случи.
   Хубава вечер!

   Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.