За диетите и храненето


Нашето физическо състояние е взаимносвързано с нашето емоционално. Ние сме едно цяло. Хората, като че ли не осъзнават това много добре и мислят за себе си по един разпокъсан начин. Например „Боли ме главата“, но на кого е тази глава, защо боли… рядко се стига до тези вътрешни въпроси, нали? И започват да се търсят причини първо навън – в атмосферата, във времето, в обкръжението. Тези неща разбира се също влияят, но на първо място е важно какво има вътре в нас.

Жените сме по-суетни на тази тема. Познавам такива, къде с повече, къде с по-малко наднормено тегло, които са в постоянен старт на поредната диета. Започват да ровят в интернет, да търсят съвети от диетолози, да си разменят рецепти с приятелки, а рядко някой се сеща да се поспре и да каже – чакай малко. С какво се храня аз, доставя ли ми удоволствие храната която приемам, напитката която пия, как точно се храня, в какви количества, това което е полезно за нея, как ще ми се отрази на мен и т.н. Тези са основните неща които на първо място всеки трябва да си изясни, а не например стриктно спазване на определени часове за хранене и калории претеглени до грам!

Какво казва астрологията?

За хранителните навици най-пряко отношение има шести дом в хороскопа, неговият управител и как той е поставен. Освен това има редица други важни фактори, като може би най-важният от тях е разположението на Луната. Тази, която фундаментално отговаря за нашето хранене /още от първата глътка въздух и първата капка течност която поемаме/, за нашите навици, емоционалното ни състояние, изобщо комфорта на нашето ежедневие! Най-благоприятно би било, ако имаме една добре разположена Луна в хороскопа, а пък ако тя е и в хармоничен аспект с управителя на шести дом, тогава притесненията няма да бъдат кой знае какви, но за жалост това не се среща толкова често. При напрегнати аспекти с Луната, могат да се наблюдават редица неразположения с които на човек му е трудно да „се пребори“ и които наистина могат да станат предпоставка за здравословни проблеми. Дали имате склонност към чревоугодничество и преяждане – това са напрегнатите аспекти с Юпитер, с Марс – може би се храните прекалено бързо, често на крак и прекалявате с пикантното, с Венера – прекалявате ли със сладките неща и деликатесите, със Сатурн – липсва комфорт и изпитване на наслада от храненето, човек се самоограничава. Тук искам да отбележа, че Луна – Сатурн когато са добре поставени и аспектите между тях са хармонични, тогава човек притежава вътрешна дисциплина, чувство за мярка, знаеш колко ти трябва, кога да спреш и това става по един естествен начин, без напрежение.

Разбира се всичко е много индивидуално при всеки човек, хубавото е, че може да се проследи в рождената карта. Така, че следващия път, когато решите да започнете диета или да направите промяна в хранителните си навици – погледнете в нея. Там са написани много неща!

Нели Станева

14.11.2018г.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.