Наелектризиращо /по Уран/


Италианският лекар Луиджи Галвани демонстрирал електрическата природа на нервния импулс през 1781 година, когато била открита планетата Уран. Той карал мускулите на мъртва жаба да се свиват, като използвал искра от електростатична машина, за да я върне към живота. Галвани дал името си на процеса „галванизация“. Когато Уран се активира от транзитите, ние също ще се почувствате галванизирани. Домът в рождената ви звездна карта, в който се намира Уран показва къде редовно ще се връщате внезапно към живота.
Астроложката Деби Кемптън – Смит описва планетата като рязко събуждане в чудесната си книга „Тайни от тетрадката на един звездоброец“. За Галвани сигурно е било като рязко събуждане да наблюдава как мъртвата му жаба подскача. Да се чувстваш напрегнат и на тръни е класически пример за рязко събуждане от страна на рождения ви Уран.
Затова си мисля, че музиката и танците често идват на „нови вълни“, свързани с навлизането на Уран в нов знак. Нашите тела трябва да канализират наелектризиращата енергия на пробуждането…….“

Цитата е от книгата на Джесика Адамс, „Астрология 2020“, изд. Кибеа 2018г

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

НелСт.

21.11.2018г

3 Comments

 1. С какво рязко събуждане се оприличава транзитът на Уран през Телец,9ти дом?Какво биха донесли опозициите му последователно с Меркурий, Слънце, рождени?

  Харесвам

  1. Колко рязко ще е събуждането на първо място много зависи как е поставен самият Уран в наталната карта и как човек приема неговите проявления. Как го усеща /ако изобщо го усеща/. Ако пък ли не го усеща осъзнато толкова по-рязко ще се пробужда при различните транзити, особено когато има и включени лични планети!
   Ще кажа няколко обобщаващи изречения извън контекста на конкретната карта. Уран се чувства добре в девети дом. Това е мястото където новите и нестандартни идеи могат да дадат плодове в области като образование, философия, промяна на вътрешната вяра и убеждения, човек става един изследовател, мисли нашироко, глобално. Връзките с чужбина могат да се активират, някои лични юридически дела също, човек може да му се прииска да посети интересни и атрактивни места. Каквато и да е темата, нещата ще се развиват бързо, непредсказуемо, разтърсващо понякога, самият човек даже може да се чуди защо и как му е дошло.. Рядко някой е подготвен за Уран, особено ако не е и в тази материя /каквато е астрологията/. Той просто си няма представа, че това е Уран :).
   Знака Телец е неподвижен, уравновесен знак, той не обича промените, идват му в повече. Така, че дозата рязко събуждане в някои случаи може да се счете за двойна. Насреща срещу Телеца, стои Скорпион, също неподвижен знак, но там енергията е друга, той няма току да се стресне, напротив при едно високо осъзнато ниво, човек тази енергия би могъл да я използва доста рационално. Опозицията на Уран към рожденни лични планети винаги се усеща много ярко. Освен това те се намират в трети дом. Една революция на ума, в мисленето, ще се отрази най-вече по начина по който се комуникира с другите, в образование, усвояване на знания. Слънцето като проводник на личната енергия, воля, творческия импулс може да бъде събудено от Уран и човек ще заявява себе си по един по-нестандартен начин което може да не се хареса на околните, той става по- дързък, понякога безпардонен. Уран- Меркурий винаги дава една силна и будна мисъл, но и езикът може да стане по язвителен, думите да се изстрелват без много премисляне /нещо не особено типично за Меркурий в Скорпион/, умът някак си се пробужда. Засилва се интуитивното мислене /понякога имаш чувство, че някой ти пуска мислите „отгоре“/, също новите идеи, човек може да стане по предизвикателен…Но, все пак това е остта Телец – Скорпион и винаги ще присъства известен контрол и желание за премереност.
   И отново подчертавам, много е важно как е поставен самият Уран в картата и усещането на конкретня човек за него! Още повече, че това е висша планета и аспектите с въпросните планети ще са по – дълготрайни.

   Харесвам

   1. Много ми хареса обобщеният анализ за Уран!Когато Уран транзитираше през 6ти дом, Водолей, проявих първи симптоми на алергия, първи интереси към астрологията и някои не толкова приятни тогава, но от сегашен поглед напълно нормални ситуации в работната среда.Когато премина в 7ми дом, Риби, прекъсване на отношения, създаване на нови и интересни, неочаквани предложения, предимно в професионален план.Когато преминаваше през 8ми дом, Овен, големи драми, противоречия и в личен план, и в семеен, и във финансов, но и много духовни, стряскащи преживявания.Мисля, че усещам влиянието на Уран, а и сигурно затова се вълнувам от неговите позиции.Иначе в наталната карта е почти до Имиум Цели, трети дом, Скорпион, без аспекти.Всъщност тази позиция, която стартира вече, Уран в Телец, девети дом, много ми допада 🙂 Дано да се прояви градивно и щастливо в живота ми!БлагоДаря!

    Liked by 1 person

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.