Италианският лекар Луиджи Галвани демонстрирал електрическата природа на нервния импулс през 1781 година, когато била открита планетата Уран. Той карал мускулите на мъртва жаба да се свиват, като използвал искра от електростатична машина, за да я върне към живота. Галвани дал името си на процеса „галванизация“. Когато Уран се активира от транзитите, ние също ще се почувствате галванизирани. Домът в рождената ви звездна карта, в който се намира Уран показва къде редовно ще се връщате внезапно към живота.
Астроложката Деби Кемптън – Смит описва планетата като рязко събуждане в чудесната си книга „Тайни от тетрадката на един звездоброец“. За Галвани сигурно е било като рязко събуждане да наблюдава как мъртвата му жаба подскача. Да се чувстваш напрегнат и на тръни е класически пример за рязко събуждане от страна на рождения ви Уран.
Затова си мисля, че музиката и танците често идват на „нови вълни“, свързани с навлизането на Уран в нов знак. Нашите тела трябва да канализират наелектризиращата енергия на пробуждането…….“

Цитата е от книгата на Джесика Адамс, „Астрология 2020“, изд. Кибеа 2018г

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

НелСт.

21.11.2018г