Декември 2018. Развръзки.


Пристъпваме в месец декември с четири планети на трон – Венера, Юпитер, Сатурн, Нептун. В самото му начало, аспектите са по-напрегнати. Като по-успешна и с по-добри възможности се очертава втората половина на месеца, особено след 21 декември ще е по-успешна, с повече възможности. Оприличавам този месец на едно бавно „развързване“, дълго чакано след така интензивните лятно и есен. Нужно е да не се бърза, да се преценяват добре ситуациите преди да се действа.

Слънцето ще навлезе в знака Козирог на 22.12. в 0.22ч и с това ще бележи началото на зимата, а малко по-късно през деня е Пълнолунието в  нулевия градус на знака Рак, което е безаспектно, не сключва никакви мажорни аспекти с други планети, но на неговия фон се открояват някои по значими такива. Денят може да е многопластов. Думите да се мерят, възможни ситуации свързани с излишества, във всяко едно отношение.

Меркурий

Утре на обяд, Меркурий се връща обратно в Скорпион, а в късните вечерни часове на 6 декември /23.21ч/ става директен от 27-я гр. на знака. С това обърканите ситуации ще започнат да намаляват, но за хората на които той се явява важна планета в личния хороскоп или ако някой има да върши дела по Меркурий е добре винаги да се съобразява с така наречената му „ретроградна сянка“. Фиксираните точни дати на „обръщане“ могат да са доста подвеждащи в някои ситуации /ето ви едно от нещата където общите прогнози няма да ви свършат работа, те са просто един ориентир!/. 

На 13 декември Меркурий се връща обратно в Стрелец, където му предстои включване в интересни и предизвикателни аспекти. Излиза от ретроградна сянка на 25.12.

Венера

Планетата която „поизмъчи“ мнозина. Едно от нейните предизвикателства беше и е опозицията й с Уран, в последните критични градуси на Везни – Овен, действаща силно през последните дни и днес, освен това с намесата и на кармичните възли. Голям кардинален кръст сформираха те на небето. На 2 декември Венера сменя знака, навлиза в Скорпион и тази опозиция макар и в орбис леко отслабва своето влияние. Поради различната енергия на знаците се сменя и темата. Това беше време в което много хора бяха изправени пред своеобразна ревизия на връзките и изобщо отношенията. Тепърва предстоят по трезвите равносметки, защото винаги когато мине известно време и погледнеш отстрани си по-обективен отколкото в сама ситуация.

Макар, че знака Скорпион не е най-приятното място за пребиваване на Венера, през целият декември аспектите които тя ще отправя и ще получава са сравнително хармонични, като един от най-приятните е тригона й с Нептун на 21-22 декември.

Марс

Продължава транзита на Марс през знака Риби – много трудни времена, особено за действия от които се очакват резултати и то реални. Има предпоставки за едно изкривяване, хлъзгаво измъкване, нерешителност и това е защото през този си транзит Марс участва в доста напрегнати аспекти и със Слънцето, и с Меркурий и с Юпитер и Нептун /а последния допълнително замъглява/. Освен това самото новолуние на 7.12 акцентира на този квадрат /с Нептун/. Новите начинания, освен ако не са наложителни е добре да се избягват особено в дните 5-8. Тогава е слаба, неуловима енергията. Транзита на Марс през Риби ще продължи до самия край на декември. В малките часове на иначе хармонично започналата новогодишна нощ, на 1.1.2019г. Марс навлиза в знака Овен, където може изведнъж да се почувства като отвързван, вдишвайки така нужната му огнена порция. Така, че тогава се очаква и купона да е най в разгара си!

Юпитер

Движи се почти необезпокояван и до края на годината най-точният аспект ще бъде съвпада му с Меркурий и квадрата с Нептун, който ще започне да се усеща по-интензивно след Пълнолунието в Рак което е на 22.12. Напрегнати дни най-вече за хора с планети в знаците Стрелец – Риби. Когато Юпитер и Нептун са в напрегнат аспект се наблюдава една лъже -вяра, липсва обективност, фалшивото милосърдие /особено сега по празниците/ може да се окаже много актуално. В този аспект има едно често безпочвено превъзнасяне, идеализъм, празно философстване и то най-вече на тема вяра. Хората стават по податливи на илюзии и много пъти си вярват до такава степен, че могат да въвлекат и други. Това е време на безпорядък който по някакъв начин ще се отрази и на обществения живот. В този период е добре да има повече бдителност свързана с така наречените „Ало измами“ и то при възрастни и наивни хора. Това е позиция много благоприятна да си дадеш парите за някаква химера и то не на когото трябва и без много да те убеждават /важи и за други сфери/.

Пожелавам празничен декември! Бъдете гъвкави в действията, Марс в Риби поне го умее.. 🙂

Нели Станева

30.11.2018г.


Анализите които правя тук са обобщен поглед върху голямата картина и не следва да се тълкуват буквално, защото всеки живее според неговата си звездна карта.

Запазени права върху всички статии. Може да споделите чрез активен линк или връзките по-долу.

Още публикации и на личната си страница във Фейсбук – Плерома.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.