Меркурий в Риби – 10.02.2019


Настани се Меркурий днес в знака Риби и дълго ще се порее там.
За Меркурий, този знак е слаб и се явява негово заточение. Хората които се раждат с такава позиция на планетата притежават интуитивен ум и богато въображение. Често са мечтатели и идеалисти. Трудно се концентрират, разсеяни са, понякога ти се струва, че думите не стигат до съзнанието им, имат склонност да сливат своите мисли с тези на другите. Хармоничните аспекти са в подкрепа на медиуми, писатели, художници, музиканти, изобщо творческите натури. Когато Меркурий с такава позиция говори, то неговият глас е мелодичен и спокоен, като ромон на спокойна, бавно течаща вода..
Всичко това звучи красиво и със сигурност и сега Меркурий ще прояви своите хармонични качества, но подводни камъни няма да липсват.. Меркурий ще премине през целия знак и точно в 29 –тия градус на 6 март става ретрограден, за да се върне и поспре до 16-я гр., след което поема отново напред /на 28март/. Приятно или не, чак до 17 април ще сме в плен на един воден и понякога много объркан Меркурий. Цялата ретроградна фаза ще е в знака Риби. Това ще е доста труден период и го казвам най-отговорно. Не го забравяйте, проверявайте всичко по много пъти, пазете се от измами и кражби, от задкулисни интриги и сплетни и то много често „на дребно“. Един от по-критичните периоди е 16-18 март. Тогава Слънцето ще е в точен съвпад и буквално изгаря Меркурий, и всичко това се случва в напрегнат аспект /квадрат/ с Юпитер. Квадрата между добротворци принципно не наранява, или поне не по онзи начин по който нараняват Сатурн, Марс, Уран, но целият този аспект може да донесе със себе си голямо напрежение, буквално затъмнение на мисълта и обективността, от там ще дойдат и нереалистични обещания и очаквания, въвличане в съмнителни каузи, сблъсък с лъжливи авторитети и авторитарни хора и изобщо в тези дни най-добре е човек да не предприема нищо сериозно и да си държи езика зад зъбите. Да не обещава, защото после ще трябва и да изпълнява – това е мотото на тази квадратура. За техниката вече е ясно, че изобщо не трябва да влагат пари в нова такава, както и по-крупни сделки и договори, но също трябва да се внимава и когато става въпрос за лечение с лекарствени препарати, както и медицински изследвания които са свързани с образна диагностика. Дори да ви се наложат в периода – повторете ги след това. Може да има обостряне на психични заболявания, депресии, както и при хора които са с определени зависимости /алкохол, наркотици/. Разбира се, това са много общи тенденции и всеки преживява аспектите индивидуално, но основни неща е добре да се знаят. От 19 февруари Меркурий навлиза в своята ретроградна сянка. Хората с подчертан подвижен кръст и особено Рибите ще усетят най-осезателно тази фаза, както и хората с повече огън в картата, за които подобни объркани, неясни и забавени ситуации са повече от изнервящи.
Хубава вечер на всички и успешна седмица!


НелиСт
10.02.2019

Заглавно изображение: „Пишеща жена и Хермес“ – Анна Мария Телот (1683–1710) шведска актриса – гравьор , илюстратор, художник по дърворезба и художник- миниатюрист .


Внимание: Запазени авторски права върху всички статии публикувани на сайта. Може да споделите чрез активен линк или връзките по-долу.

2 Comments

 1. Здравейте, Този транзит ме вълнува много,защото попада в моя 7ми дом.Нямам лични планети там, те са в 3ти дом и ще бъдат отчетени по време на ретрограден Меркурий-Слънце на 13гр и Уран на 25гр Скорпион.Квадратът на Меркурий с Юпитер ще включи и наталния ми съвпад в Стрелец между Марс и Нептун.За какво да се подготвя,как ще повлияе живота ми в този период и в кои сфери?Благодаря предварително!

  Харесвам

  1. Здравейте,
   Взаимовръзката седми – трети дом ще засили активността и по-скоро комуникацията в партньорската сфера, връщане към отминали теми, повторение, като начинът може да е по-конструктивен с елемент на внезапност. Добра интуиция. Колкото до квадратурата – внимавайте за финансите, неразумни и необмислени действия, неправилна преценка на нещата , прекален оптимизъм /съвпада на Юпитер с Марс в добавка с Нептун/. В картата наблюдаваме по-напрегнати и същевременно по-хармонични аспекти случващи се долу-горе по едно и също време. Те могат да си бъдат взаимно полезни, стига да ги усетите, да се познавате добре.
   В случая слушайте интуицията, но имайте едно на ум, защото ретроградната фаза си е ретроградна и самият Меркурий /разумът/ може да ви „изневери“.
   Поздрави!

   Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.