Марс в Телец – 14.02.2019Знакът на Телец не е сред любимите места на Марс, но пък смелия войн има нужда да поспре и да отдъхне потопен в меката, женска енергия която Венера носи. Когато Марс се намира в този знак неговата воля и действия са по-скоро ориентирани към материалното и сигурното. Тук той не е така напорист и войнствен, напротив по-муден е, но същевременно по-практичен и издържлив. Може да прояви открити чувства на ревност.

Марс ще остане в знака Телец до 31 март и добрата новина е, че това ще бъде един по-спокоен, дори ползотворен транзит, защото през по-голямата му част не се очертават крайно напрегнати аспекти, напротив, предстоят хармонични такива към планети в знака Козирог / сега там са Венера, Сатурн, Плутон/ и знака Риби /Нептун, Меркурий/. Всички те могат да окажат подкрепа на едни целенасочени действия от които могат да произлязат и добри резултати. Преобладаващата енергия през идните два месеца ще е подчертано водно-земна. Единствен по-напрегнат аспект се очертава в периода 19-24 март, когато между Марс и Венера /последната в съвпад с Лилит/ се образува квадратура. Тогава е възможно да има повече напрежение по теми касаещи личната свобода и независимост, прояви на ревност в основата на която стоят жени – бунтарки. Ще бъдат актуални и теми свързани с финансови въпроси. Това е общата картина, но ако да кажем сте подчертан Водолей или Скорпион, то периодът може да се окаже по-труден, с повече напрегнати моменти.

Пожелавам на всички приятна празнична вечер.
Виното, любовта…. какъв ли би бил без тях света?!
14.02.2019г

Заглавно изображение: „Ромео и Жулиета“, 1884 г. картина на Франк Дикси, роден на 27.11. 1853г. в Лондон – английски художник и илюстратор, известен със своите картини, изобразяващи драматични исторически и легендарни сцени.

Внимание: Запазени права върху всички статии публикувани на сайта. Може да споделите чрез активен линк или връзките по-долу.