Сатурн, нов поглед към един стар дявол


„Когато ученикът познае Сатурн като Бога, който дава възможност и вече не го чувства като божеството, което носи разруха – тогава той е на пътя на истинното последователство и на дело и не само теоретично.“

Алис А. Бейли, „Езотерична астрология“

~~~~~~~~~~

През погледа на астрологията, мястото /домът/ в който се намира планетата Сатурн, неговата сила, достойнства и недостатъци дават обща представа в коя област от живота си човек ще изпитва ограничения и известни трудности. С какво ще са свързани неговите изпитания, къде трябва да играе по правилата, да бъде изключително дисциплиниран, без право на излишна разточителност.

От миналата година планетата Сатурн транзитира през знака който самият той управлява – Козирог. В същият този знак от доста време се движи и Плутон, а в края на тази година там ще се настани и планетата Юпитер, като прибавим и южният кармичен възел, знакът се оказва доста подчертан и това не може да бъде просто подминато. Това е време за кардинални промени, за редица изпитания, но и за възможности за израстване и утвърждаване – дали ще е по стълбицата на кариерата, на знанието, на родителството, много зависи от индивидуалната съдба.. В тези не особено леки времена е хубаво,  хората които са силно повлияни от знака Козирог и кардиналният кръст /и най-вече срещуположният знак Рак/ да проявят съзнателна самодисциплина в своя живот, защото, ако такава липсва тя ще им бъде наложена. И ако картата дава указание за повече изпитания, то когато моментът настъпи, те ще се сторят двойни и обратно, ако човек има ясно и обективно съзнание за случващото се и е по-подготвен за това и по-смирен, то тогава несгодите се преживяват сравнително по-леко. Това разбира се е пряко свързано с индивидуалната карма и самосъзнанието на  всеки отделен човек.

Отдавна се каня да го направя и мисля, че сега е момента да представя една от класиките в астрологичният жанр по темата за Сатурн, книгата на известната астроложка Лиз Грийн, писана в далечната 1976г, но с актуално звучене/ „Сатурн, нов поглед към един стар дявол“. Това е един от добрите астрологични учебници от който може да се научи много за природата и уроците на Сатурн. Разделен в три части, много подробно е разгледано разположението на планетата във всичките дванадесет знака и съответстващите им домове, взаимовръзката му с останалите планети в рождената карта, както и разположението в партньорски хороскопи /синастрия/. Книгата излиза за първи път на български език през 2003г, издадена от „Лира принт“ и доколкото знам все още може да се намери по книжарниците.

Ето и част от думите на авторката които добре описват Сатурн:

„Традиционната астрология приема Сатурн за злостор­на планета. Дори списъкът от неговите достойнства изглеж­да доста потискащ – самоконтрол, тактичност, пестеливост, бдителността недостатъците са особено неприятни, защото се изразяват чрез чувството, което наричаме Страх. Са­турн е лишен от блясъка и могъществото на външните планети, както и от хуманността на личните. Повсеместно се счита, че му липсва чувство за хумор. Говори се, че носи ограничения, блокиране на възможностите, тежка работа и самоотричане. Дори неговата най-светла страна се свързва с мъдростта и самодисциплината на човека, погълнат от земни проблеми, за когото е възмутителна дори самата мисъл, че може да се забавлява от живота. „

~~~~~~~~~~

Препоръчвам заглавието на всеки който иска да научи повече и да разбере по-добре Господаря на Кармата, книгата е от тези които ги четеш по много пъти и винаги научаваш по нещо ново.

Цена: 12лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

26.02.2019г