Транзити на Уран през рождените домове – 2 част


Продължава от Тук

Домовете над хоризонта /от седми до дванадесети/ са тези които са свързани с външния живот на човек, взаимоотношенията с партньори, с приятели, социализация, неизследваното на душата.

Седми дом

Това е домът който има пряко отношение към нашите партньорства, било то нашите съпрузи, бизнес партньори, съдружници, изобщо хората с които сме в по-тясна взаимовръзка. Там са и откритите ни врагове, тези които явно ни опонират или ни „поразмътват водата“. Когато Уран навлезе в този дом акцента попада главно върху взаимоотношенията с другите. Това може да се окаже много нестабилен период за връзки от всякакъв вид. Най-трудно е положението за едни по уравновесени хора, които не обичат промените, за тях този транзит може да се окаже особено разтърсващ, защото Уран носи със себе си несигурност и нестабилност. Възможни са внезапни раздели и то най-вече заради рутината, хората започват да се стремят към свобода в отношенията, както и да създават по-нестандартни такива. Наблюдавала съм невъзможност да се създадат трайни връзки в такъв период. В карта на млада жена, докато Уран преминаваше през нейният седми дом, тя не успя да се задържи с нито един партньор. Връзките започваха динамично, романтично, вълнуващо, но след няколко месеца /най-много година/, приключваха бързо, отново спонтанно както са започнали и без излишни драми /поне за нея/. Това разбира се е много индивидуално, зависи от човека и как е аспектирана картата. При крайно лоши и напрегнати аспекти могат да се наблюдават доста големи драми, тежки разводи, разпаднали се съдружия, скандални разкрития, много врагове, съд.

Осми дом

Това е домът свързан с началото и края, раждане, смърт, наследства, собствеността на брачният партньор, дълбоки трансформации. Тук Уран може да внесе неочаквани обрати свързани с горните теми. При добри аспекти може да се засили желание към окултизма, изучаване на психология, интересни психични състояния, силна интуиция предвиждане на събития. Също и придобиване на по-крупно наследство, изплащане на дълг. При напрегнати аспекти човек може да заболее тежко, както и да загуби скъп човек, тежко раждане. Освен това има опасност от повече инциденти – токови удари, падане от височини, пожари, състояния на кома или такива между живота и смъртта /преживяване на паралелни светове/.

Девети дом

Знание, образование, дълги пътувания, религия. Това е едно доста  хармонично място за Уран и при едни добри аспекти човек може да разшири границите на своя ум, да прояви внезапен интерес към усвояване на нови знания и умения. Това е типичен пример за някой да кажем над шейсетте който сяда на студентската скамейка и едва ли не се превръща в сензация /особено за едни отминали времена/. Човек може да получи внезапен порив да пътешества, да се запознае с различни култури, дори да смени своята религия. Също така аспекта облагодетелства създаване на добри контакти с чужденци които пряко касаят работа, бизнес или пък заминаване за дълго време в чужбина /живот зад граница/, където човек да се чувства щастлив.

При напрегнати аспекти –  препятствия по време на път, катастрофи /особено въздушни/, скитническо поведение, анархизъм, лъже вяра – нещо като самопровъзгласил се гуру който обещава чудеса. Лошото е, че такъв човек сам си е повярвал и може да повлече след себе си по-наивни хора които да му се доверяват безрезервно.

Десети дом

Голяма, неочаквана промяна в социалното положение. Внезапни възможности за по-добро, по високо социално положение, ръководна длъжност, иновативни идеи свързани със собствения бизнес, разширение. Много хора в такъв период внезапно се заемат с политика или започват свой самостоятелен бизнес. Тук проблема е, че нищо не е сигурно и положението може да се окаже доста плаващо – с периоди в които да си на върха и внезапно да слезеш от него, но при добри аспекти това могат да бъдат опитности които да се окажат полезни и човек да съумее да жонглира в ситуацията като извлече съответните ползи.

При напрегнати аспекти обратите може да са драстични – сериозни проблеми с власт, с висшестоящи, внезапно отстраняване от влиятелна длъжност, един вид падане от високо.

Единадесети дом

Домът на приятелството, големите надежди и по-възвишените каузи

Това е домът на Уран и при хармонични аспекти човек може да прокара свои оригинални идеи, да бъде истински голям реформатор в различни области, да поведе група, да създаде школа, клуб по интереси, различни организации като ги запалва за обща цел. Животът може да е интересен, вълнуващ с редица приятни обрати. Човек може да осъществи свои най-съкровени желания, да прокара свои идеи.

При напрегнати аспекти опасност от пропаганда и удари под кръста от съмишленици, появата на мними приятели, въвличане в лъжливи каузи.

Дванадесети дом

Това е таен, окултен дом и транзита на Уран през него може да пробуди силно желание към мистичното, тайнственото. Засилва се интуицията. Внезапно отдръпване от външния свят и затваряне в свой, вътрешен където се случва пълно отдаване на психични занимания, интерес към изучаване на окултни науки, астрология. Това се отразява и на външното поведение и за близките такъв човек става дръпнат, потаен, мълчалив и те често започват да се притесняват за него, но всъщност не винаги имат основание за това…Ако в картата има и други индикации периодът може да е свързан и с емигриране – просто откъсване завинаги от родна среда.

Напрегнатите аспекти могат да бележат един труден в психологичен план период. Те могат да се окажат истинско изпитание особено за хора с по – лабилна психика. Могат да провокират проблеми със съня, истерично поведение, неочаквана изолация, депресивни състояния, разкриване на компрометиращи тайни, попадане в затвор. 

Транзитите на Уран се случват за по-дълъг период от време в даден знак и ако трябва да използвам ключова дума за тях, то тя е Пробуждане.

! Всички статии които пиша и публикувам на този сайт са написани преди всичко с образователна цел и в тях разглеждам най-общи тенденции свързани с основни качества и прояви на транзити, аспекти, планетни позиции. Понякога е възможно да се разпознаете в написаното, но не го съотнасяйте на 100% към себе си, защото всеки притежава своя лична съдба. 

♥ Повече за индивидуалните консултации с мен  

Заглавно изображени: Звезди Квазари, цикъл „Изкуството на дишането“

Нели Станева💫

25.03.2019г

Ако искате да разберете какво е разположението на Вашият рожден Плутон по знак и дом, изпратете ми своите рождени данни чрез формата за контакт или като коментар под публикацията.

Форма за контакти:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.