Юпитер, ретрограден в Стрелец


Юпитер навлезе в своята ретроградна фаза която ще продължи до 11 август – период, през който може да има известни спънки в осъществяване на по – значими проекти. Това е време подходящо за преосмисляне и за връщане към позабравени съкровени желания, отложени пътувания, възобновяване на дела /в юридически план/, усвояване на знания, нещо което сте имали намерение да направите, но времето не е стигало за него, при всички случаи обаче нещо значимо. Ето сега може да го преразгледате, да го видите под различен ъгъл, да го подготвите и стартирате когато му дойде времето. Периодът не е подходящ за нови начинания които имат юпитеров характер, нещата няма да текат гладко, възможни спънки от различен характер. Дошло е време за по-обективен оптимизъм.

В социален план възможно е преразглеждане на закони в съдебната и пенсионната система /в ретроградна фаза скоро навлиза и Сатурн/, закона за електронната търговия, социалните придобивки. Не знам дали си спомняте, но по време на ретроградния Меркурий в Риби се приеха  закони с доста неизвестни и неудовлетворяващи нуждите на повечето хора. В идните месеци именно някои от тези закони ще претърпят ревизия от „по-висша инстанция“, но резултати могат да се очакват едва към есента.

Юпитер става ретрограден в 24-я гр. на Знака Стрелец и ще измине пътя обратно до 14-я гр. Тези градуси са много важни, особено, ако образуват точен аспект с лични планети от хороскопа, те са нещо като „спирка“ за Юпитер, който има да каже нещо важно на хората /в случая родени около 6-8 и 16-18 декември/, както и на тези които имат важни точки – Асцендент, куспиди и др. които съвпадат с тях /градусите/. Юпитер в астрологията се свързва още с пророчеството, предвиждането, знанието за нещата, така, че слушайте вътрешния глас и когато моментът настъпи ще получите полагащото ви се.

Има една много добре книга за Юпитер, написана от Стивън Аройо която горещо препоръчвам. Тук може да видите нейното кратко ревю: https://wp.me/p2zluh-xo


Заглавно изображение:Мерлин“ – Херб Леонард /Мерлин Мъдрия е магьосникът от легендата за крал Артур. В литературата и филмите той е представен като мъдър съветник на краля, жрец и вдъхновител на братството на рицарите от Кръглата маса. Мерлин притежава прорицателска дарба. /лична асоциация с Юпитер//


Забележка: В статиите които пиша разглеждам общи принципи които имат по-скоро образователен и познавателен характер и не следва да се приемат буквално. Това което се случва в живота на всеки човек е строго индивидуално и може да се прочете единствено в неговата лична рождена карта.

За лична консултация, пишете ми на email: astropleroma@gmail.com 

НелСт

11.04.2019

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.