Меркурий в Телец – 6.05.19


Красива и подредена мисъл, внимателно боравене с думите. Нещата се казват след премисляне, без да нараняват. Умът е ангажиран с теми имащи отношение към изкуство, финанси, личен комфорт. Този транзит на Меркурий през земният знак Телец ще премине хармонично, без стресиращи аспекти.

Това е време което може да бъде благоприятно използвано за подреждане на мисълта, удачни са преговорите, могат да се направят някои планове които изискват спокойно и методично обмисляне. Още от тази вечер и на 7- 8 май, действа съвпадът Меркурий – Уран /точен на 8.05/. Двете планети имат явна симпатия една към друга и могат да си бъдат взаимно полезни и много стимулиращи за ума. Това е време в което могат да ви осенят блестящи идеи, да получите отговор, чрез който да разрешите по неочакван начин ситуация, била на пръв поглед с доста неизвестни! Дните могат да се окажат много добри и в подкрепа на творчески настроените личности. Не проспивайте този съвпад и не пренебрегвайте мислите които ще ви споходят. Това важи особено, ако съвпада аспектира по хармоничен начин важни точки в личният хороскоп. Телците родени в периода 20-23 април могат да го усетят много ярко /стига умовете да са отворени към новото и нестандартното/.

Следващият благоприятен период е 15-18 май, тогава Меркурий отправя хармоничен аспект към възлите, Сатурн и Плутон /ретроградни/. Много добър период за самоизследване, равносметки и най-вече обективност. Тогава и Венера вече ще е влязла в Телец, подкрепата ще е двойна и енергията подчертано земна.

На 21 май, Меркурий навлиза в Близнаци, почти в едно със Слънцето, но това е друга тема…

Хубава празнична вечер днес, на Гергьовден. Да са живи и здрави именниците!


Забележка: В статиите които пиша разглеждам общи астрологични принципи които имат по-скоро образователен и познавателен характер и не следва да се приемат буквално. Това което се случва в живота на всеки човек е строго индивидуално и може да се прочете единствено в неговата лична рождена карта.

💫НелСт💫

06.05.19

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.