Най-добрият начин да научим астрология. В шест тома


Има една поредица която се ползва с голям интерес сред хората които имат желание да изучават астрология и това са шестте тома „Най-добрият начин да научим астрология“ на издателство Аратрон които излизат за първи път на български език през 1999г. След изчерпването на тиража и явно нестихващ интерес към поредицата /явно авторките много добре са изчислили астрологически кога да я издадат/, през тази година /2019/ започна преиздаването й.

Марион Марч и Джоан Макевърс са астролози, занимаващи се с преподавателска дейност, обучили са стотици ученици. Книгите са по-скоро учебници по западна астрология. Написани са по достъпен начин, с редица примери като всеки отделен том следва предходния и е добре да се четат в съответната последователност.  

Накратко за всеки един  от томовете:

Том първи.

Основни принципи.

Разгледани са основните принципи – зодиакалните знаци, планетите и аспектите които сключват помежду си, значението на всяка една планета в астрологичните домове, както и какво е значението и как се проявява рождена планета в даден зодиакален знак. Разгледани са някои примери, а в края на всеки урок има упражнения за проверка на усвоените знания.

Том втори

Техники за изчисляване и интерпретация

Макар, че сега има много програми които автоматично изчисляват за секунди рождената карта, преди години това не е било така. В този том е отделено съществено внимание на изчислението на хороскопа без помощта на програма, „на ръка“. И след като има вече построена карта следва интерпретирането. Разгледани са основни понятия за синтез на хороскопа – липса на елементи, липса на планети в домове, различни конфигурации, интерсептирани знаци и домове, ретроградни планети и др. Специално внимание е отделено на лунните възли и тълкуване значението на върховете на домовете в зависимост от знака, както и аспекти към Асцендента и Медиум цели. И още неподвижни звезди, арабски точки, затъмнения.

Том трети

Анализ на хороскопа

След като са усвоени основните понятия, вече би трябвало ученика да е готов да пристъпи към същинската част – анализ на рождената карта. В тази част са разгледани хороскопите на известни личности и 144-те възможни разположения на господарите на домовете, както и някои специфични области при тълкуването – характерни външни белези, здраве, професия и др.

Том четвърти

В  том четвърти са разгледани подробно съвременните методи в прогностиката – транзити, прогресии /и най-вече движението на прогресивна Луна/, дирекции, слънчева и лунна революция, лунации и затъмнения. Всичко това е обяснено стъпка по стъпка посредством примери от живота на известни личности.

Том пети

Техники на синастрия

След като вече са усвоени основите, човек е научил повече за синтеза и интерпретацията на рождената карта и може да си построи и разтълкува правилно такава, идва ред да бъде разгледано как си взаимодействат две и повече рождени карти. В този том са разгледани основни техники при синастрия – между партньори, любовници, родители/деца, роднини и др.

Том 6

Хорарна и елективна астрология

Това са два много интересни раздела в астрологията. Първият е свързан с отговори на конкретно зададени въпроси които могат да бъдат от всякакво естество и това е така наречената хорарна астрология. Например: „Къде са самолетните ми билети“?, „Бременна ли съм“? „Да купим ли имота“?, „Жив ли е С“? и др.

Вторият метод /елекция/ разглежда конкретни въпроси и отговори свързани с избор на подходящ момент за дадено важно начинание – начало на бизнес, сключване на брак, започване на работа, купуване на имот, преместване, пътуване и др.

Това е накратко за шестте тома. Приятно четене💫

Въпреки, че наскоро „Аратрон“ преиздаде пълният комплект, някои от томовете отново се изчерпаха. Ако срещате затруднение в тяхното откриване може да се свържете с мен на телефон 0878197380.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

11.05.2019

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.