Венера в Телец – Марс в Рак /15-16.05.19/


От импулсивната и огнена природа на Овен, Венера стъпва там където й е мястото и се чувства наистина на своя земя, в знака Телец. Това се случва на 15 май. Ден след това, Марс също сменя знака и навлиза в кардиналния Рак.

Планетите които  се свързват с мъжкият и женският принцип ще вървят буквално един след друг /Венера след Марс/и дълго няма да имат точен мажорен аспект помежду си. На 24 август е техният  съвпад в четвъртият градус на знака Дева на 3гр разстояние от Слънцето /меко казано изгорени/, но дотогава доста вода ще изтече…

Венера е планета която се свързва с женствеността, красотата, любовта и добре прилягащите на всичко това материални притежания. Венера обича разкоша и сигурността, да се докосва до красиви и изящни предмети, да е материално осигурена и това да й носи наслада и творчески заряд! И разбира се да не е сама във всичко това. Без любов и партньор до себе си тя се чувства доста нещастна. Трябва й някой който да се възхищава на нейната прелест, да изпълва дните й с любов и хубави моменти, да й дава сигурност. Венера в Телец обича установените неща – в домът си, в чувствата, в работата си. Промените изобщо не са й по-вкуса, особено тези неочакваните.

Но, кой мислите, че ще я посрещне пръв в знака Телец?

Уран,

който сега е в първите градуси на знака и доста поразбутва установеното ежедневие и навици на този неподвижен знак / и така ще бъде в идните 6 години/. Затова дните от 15-18 май могат да бъдат заредени с интересни и непредвидими събития. Да ги очакват най-вече Телците родените в първите градуси 20-24 април. След 28 май до към 4 юни Венера се включва в хармонични аспекти с кармичните възли, Сатурн, Плутон, Нептун и това може да бъде един добър период / в зависимост от аспектите в рождената карта/. Венера напуска знака Телец и навлиза в Близнаци на 9 юни.

Марс от своя страна е планета която се свързва с мъжкият принцип, волята, имулса, пробивността, смелите и решителни действия. В знака Рак, Марс е в своето падение. Водната стихия не се вписва в неговата огнена природа. Марс в Рак не е така импулсивен, действията се ръководят от сърцето. Грижата за семейството, децата и домът са негови приоритети. Натам ще е насочена и енергията.

Най-значимото предизвикателство което Марс ще отправи, това е опозицията с транзитни Сатурн, Плутон, Южен възел в срещуположния знак Козирог. Опозицията е напрегнат аспект, но тя позволява и известна гъвкавост и достигане до решения чрез конфронтация. Такъв ще е периода 12-19 юни. В случая Марс ще има подкрепата на Меркурий и Северен възел които ще са в съвпад с него, освен това има и благоприятен аспект на Нептун към въпросната опозиция. Слънцето транзитира в Близнаци, а на 17 юни е и Пълнолунието в Стрелец. Така, че в посочения период ще е засилена комуникацията, а сблъсъкът между старо и ново и най-вече чрез поглеждане назад и вземане на опит и поуки биха могли да се родят нещо ново. Този период ще усетят по-силно родените между 8-13.01 – Козирог и 10-15 юли – Рак.

Друг интересен аспект който не трябва да се „проспива“ е секстила Марс – Уран който е точен на 22.05, но неговото влияние ще се усеща още с навлизането на Марс в Рак. Този аспект внася доста динамика, изпълнен е със заряд, би могъл да донесе някои изненади, а естеството им зависи от разположението в рождената карта. Марс-Уран

~~~~

!! В статиите които пиша разглеждам общи астрологични принципи които имат по-скоро образователен и познавателен характер и не следва да се приемат буквално. Това което се случва в живота на всеки човек е строго индивидуално и може да се прочете единствено в неговата лична рождена карта.

Заглавни изображения: Ричард С. Джонсън, художник илюстратор /импресионизам/, роден на 25 февруари 1953 г. -/Риби/ в Чикаго.

Виктор Бауер – https://aboveart.ru/portfolio_page/victor-bauer/

💫НелСт💫

14.05.19

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.