Меркурий в Лъв. Ретроградна фаза.


На 27 юни, Меркурий навлиза в Лъв. От този знак ще започне и поредната му ретроградна фаза. Хората които имат рождена позиция на Меркурий в Лъв обичат да правят впечатление, да поднасят информацията по творчески, демонстративен, понякога драматичен начин. За тях почти всяка комуникация е като едно малко представление, където се чувстват герои и държат хората да ги чуят и видят в целият им блясък!

Този транзит ще е интересен и доста наситен на събития. Меркурий става ретрограден в 4-я градус на Лъва, на 8.07 и фазата ще продължи до 01.08 стигайки до 23-я гр на знака Рак. Този отрязък от време е важен, но влиянието всъщност се усеща доста преди и след същинската фаза. За по-важните решения в живота особено, ако са свързани с меркуриански дела е добре по-критичните периоди да се вземат под внимание /по-долу датите в табличен вид/.

Ретроградната фаза започва при напрегнати аспекти. Към Меркурий на 2 юли се присъединява и Марс и двете планети застават в предизвикателен аспект /квадрат/ с Уран. Това може да се окаже доста взривоопасно и много трябва да се внимава. По-слаба концеантрация, подвеждаща информацията, всичко това може да предизвика различни по естество неприятни ситуации, аварии, да се стигне до инциденти. В аспекта са включени планети които имат отношение към комуникация, електричество, огън, пътуване, травми и понеже знаците са  Лъв – Телец- това може да има пряко отношение към увеселителни паркове, места за забавление, свързани с изкуства, представления, където се събират много хора, където има и деца. Кратък пример: Енергията на Меркурий тече „наобратно“, възможно е свръхнадценяване /Лъв/ и необективно мислене, т.е., мислим си, че можем „да го направим“, но не сме вникнали добре в ситуацията и действаме / Марс/, поведението ни е ексцентрично, внезапно, случва се неочакваното /Уран/. /Още повече, че на 2 юли предстои и Новолуние в Рак, а дните преди него са белязани от влиянието на балсамична Луна/. Като цяло периода 1-10 юли не е за подценяване и това ще се усети най-вече от хората родени между 23 – 30 юли.

Друг по- критичен момент е 19-22 юли, тогава Меркурий се „връща обратно“ в знака Рак и попада в лъчите на Слънцето – абсолютно нелепи ситуации могат да произлязат от това изгаряне / за влиянието съм писала достатъчно и в други статии/.

Друг интересен момент е съвпада на Меркурий – Венера в 26-я гр. на знака Рак /24-26 юли/ и двете планети попадат върху звездата Порцион от съзвездие Малко куче. Порцион е магическа звезда, с природата на Меркурий – Марс. Дава добра интуиция и остър ум, но и малко прибързани действия. Този съвпад е сравнително благоприятен и имайки предвид ретроградната фаза може да е един своеобразен поглед и връщане назад към творчески проекти, в отношения с партньорствата, човек може да срещне стари приятели, стара любов, вид емоция с ретро привкус.

От 31 юли до 02. август 23-я градус на знака Рак ще бъде силно акцентиран. Да го имат предвид родените на 15-16 юли.

През целият ретрограден период е добре да поразчистим около себе си /във всяко отношение/, да подредим мислите си, домът си, да се отдадем повече на творчески занимания и да действаме когато му дойде време. Сигурно е излишно да казвам да бъдете с повишено внимание и при пазаруване, подписване на договори, особено с мобилни оператори предлагащи примамливи предложения за скъпи „играчки“.

Ако нещо обаче ви се счупи или повреди в този период, спокойно може да го замените като си купите ново или втора употреба.

Важни дати свързани с тази ретроградна фаза на Меркурий.

На 20.06 Меркурий навлиза в ретроградна сянка – 23.56 гр Рак /влиянието вече се усеща/.

На 8.07. в 2.14ч. става ретрограден – 4,27гр Лъв

На 19.07. преминава обратно в знака Рак

На 01. 08 – става директен 23,56 гр. Рак

На 11.08– отново преминава в знака Лъв

На 15.08 – излиза от ретроградна сянка 

⚜️⚜️⚜️

Внимание: В статиите които пиша разглеждам общи астрологични принципи които имат по-скоро образователен и познавателен характер и те не следва да се приемат буквално. Това което се случва в живота на всеки човек е строго индивидуално и може да се прочете единствено в неговата лична рождена карта.

НС💫

25.06.2019

 

2 Comments

 1. Здравейте!Имам въпроси свързани с информацията,която сте ни поднесли прекрасно.Ретроградният Меркурий ще бъде в моите 12 и 11 дом, а важните градуси,които посочвате ще аспектират в тригон натален Уран в 3ти дом (26 гр) и в квадратура натален стелиум Луна,Плутон и Лилит във Везни,2ри дом (23 гр).Аспектите са с голяма точност, което ми показва,че влиянието ще бъде силно.В каква сфера ще се прояви и какъв резултат могат да доведат?Трябва ли да се радвам за аспекта тригон и да се притеснявам за аспекта квадрат?Или обратното?Поздрави!

  Харесвам

  1. Здравейте и благодаря за добрият отзив за статията.

   Предполагам Меркурий ще „прекара“ повече време във вашият 11 дом.

   Първият аспект за който питате.

   На 26 гр се случва съвпада Меркурий- Венера- 11-3 /дом/- възможно внезапни и интересни срещи, със стари приятели. Възможно е да се върнете към някои отминали идеи, или пък теми свързани с обучение. Възможно е да пътувате с приятели. Относително е.

   По интересен е 23-я градус на Рак. Това е почти стационарна фаза, преди директното обръщане на планетата. Силно наситен, емоционален период. При вас активността е във 2 дом – в случая внимавайте в харчовете, възможно е да изникне финансов въпрос с „отминала давност“, съхранете личната енергия.

   Освен, че акцента е 2- 11 дом, много е важно кои домове в картата управлява Меркурий, както и кои домове управляват планетите които са във взаимен аспект с него. Също така не е задължително да се случи нещо съществено важно, ако няма други показатели. Фазите на Меркурий /подобно тези на други лични планети/ влияят по-скоро като един отключващ механизъм към важни неща и то ако в картата има индикации за такива. Това май сме го коментирали и друг път с вас.

   Съобразете се с горните дати, не се напрягайте и не действайте излишно, но да знаете, че истинските важните събития в живота са малко, всичко останало можем да отнесем към графа ежедневие. Не, че не е важно да ни е комфортно и да се чувстваме добре. Просто се отпуснете и се радвайте на живота.

   Поздрави!

   Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.