Марс в Лъв. Новолуние /слънчево затъмнение/ в Рак.


На 2 юли след полунощ планетата Марс навлиза в знака Лъв. Очакват ни горещи дни. И като температури и като темперамент. Марс в Лъв е в своя стихия – огнената. Тук той е лидер, сърцат, действа смело, особено когато защитава собствените си интереси. В негативен план обича прекалената показност и може да се впусне в не добре обмислени действия, за което в случая ще му помогне Меркурий, който го очаква в първите градуси на Лъва /почти стационарен преди ретроградна фаза/. Двете планети застават в напрегнат аспект с Уран, което ще създава  доста непредвидени и трудни ситуации, много от които ще бъдат провокирани и от „невъздържан език“. Възможни са повече пътни инциденти от обичайното, както и такива с огън, електричество, различни наранявания и травми. Не е за подценяване ситуацията, а и този съвпад е един много важен акцент на това Новолуние. За да не се повтарям излишно, може да видите статията за Меркурий отпреди дни /тук/.

Втори юли се очертава като един от най-критичните дни, защото тогава е и денят на Новолунието, Луната която е пряко свързана с ежедневието на всеки човек е „балсамична“, енергията е сведена до минимум и съзнанието не е много ясно. Много грешки могат да произлязат от това. Това затъмнение се случва в 10-я градус на знака Рак и активира кардиналната ос /Рак – Козирог/, всичко това има пряко отношение към семейни въпроси, социален статус, кариера, ред и власт. Ретроградните Сатурн-Плутон в съвпад с южен кармичен възел ще припомнят на мнозина миналото, ще опитат да изправят грешки…

Като цяло, слънчевите затъмнения бележат събития които имат кармичен характер и това се дължи на близкото разположение на светилата до лунните възли, които от астрологична гледна точка са много важни във всяка една карта и винаги се вземат под внимание при разглеждане на хороскопа. Най-силно могат да почувстват това затъмнение родените  на 1-2 юли, защото фактически то попада върху градусите на техните рождени Слънца. И тук искам да подчертая следното всеобщо правило. Изобщо не е задължително в този период да ви се случи нещо лошо или пък нещо значимо. Може да усетите периода около затъмнението просто като едно вътрешно напрежение, да попаднете в объркани ситуации, както и да виждате доста изнервени хора около себе си /а може и изобщо да не го отразите/. За да се отключи важно събитие /а в живота истински важните неща се броят на пръсти/, то трябва да е показано много добре в рождената карта и то не само като се разглеждат транзитите, а като се включат и други прогностични методи. Затова, не ви съветвам да ставате тълкуватели на самите себе си, а и на вашите близки. Това може да не е безопасно.

Самото затъмнение няма да се наблюдава от територията на България. На него ще се насладят в Южна Америка, а най-добре ще се вижда от югоизточните части на Тихия океан, Чили и Аржентина.

Внимание: В статиите които пиша разглеждам общи астрологични принципи които имат по-скоро образователен и познавателен характер и те не следва да се приемат буквално. Това което се случва в живота на всеки човек е строго индивидуално и може да се прочете единствено в неговата лична рождена карта.

Нели Станева

30.06.2019

Свързана статия:  Меркурий в Лъв. Ретроградна фаза

Заглавно изображение: Слънчево затъмнение, абстрактно. Рисунка, лична галерия

Карта на Новолунието /кликнете за по голямо изображение/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.