Зовът на предците/ семейна астрология/


„Функциониращото семейство може да се сравни с гнездо или замък, даряващ със сигур­ност всеки свой член. Да си част от семейството означава да бъдеш приеман, поддържан и уважаван. Човекът, който не е намерил извора на своето собствено съществуване, се лута в живота и прибягва до употребата на псевдосемейни инсти­туции, за да намери сигурността, която смята, че не е от­крил в собственото си семейство. Както истинският Рак отвътре е мек, а отвън има здрава черупка, така и семейст­вото представлява съюз, който носи в себе си мекота, а от­вън е силен като крепост. Загубата на семейството винаги означава загуба на опора и идентичност. Знакът Рак пред­ставлява извора, в който всеки човек намира това, от което се нуждае най-много, а именно: духовна сигурност.“

Това послание носи знака Рак

В синхрон с цялата небесна ретроградност и силно активната ос Рак – Козирог, някак си отвътре ми дойде да посегна към едно позабравено, но много актуално /на ситуацията в момента/ астрологично четиво и това е книгата „Зовът на предците“ на Ерих Бауер. Роден през 1942г, авторът е клиничен психолог и главен астролог в списание „Астровохе“. В настоящата книга той прави връзка между астрологията и систематичната семейна психотерапия. С помощта на посланието което носят небесните тела може да бъде обяснена личната съдба. Както казва авторът, „Благодарение на семейството и рода астрологията получава живи и реално действащи връзки между планетите и хората на земята, и обратно, астрологията дава на семейната псхотерапия по висша перспектива и я издига над случайността на чистата психология. От обвързването на двете дисциплини произлиза астрологичната семейна психотерапия или систематичната астрология. Семейството е отразено в хороскопа на всеки човек и в него се открива наследствеността от предците“

В книгата са разгледани фундаментални въпроси свързани със семейството и корените. Каква е твоята роля, твоята мисия в живота която вибрира със зодиакалният знак под който си роден? Каква енергия носиш и как да я насочваш в правилната посока? Как да се свържеш със своето неизбежно минало и какъв е твоят житейски път? Това са основните теми на това заглавие разгледани от автора по интересен и методичен начин подплатен с редица примери. Книгата се чете леко и приятно, като няма претенции да бъде учебник или задълбочен труд който изследва всички взаимовръзки /ако изобщо това е възможно да се постигне/. Мисля, че би било полезно четиво за всеки един който си задава въпроси свързани с произход и род, търси по-дълбока връзка със самия себе си и със своите корени, своето семейство. Книгата е подходяща и за хора които нямат много добри познания по астрология, но са привлечени от безспорното й присъствие в живота. Авторът е направил  кратко разяснение за всеки зодиакален знак, както и на някои основни астрологични принципи.

И още малко от книгата:

„Всеки човек, който приема миналото си, в крайна сметка се води от висш идеал. Той е окрилен от идеята, че може да напра­ви нещо по-добро в сравнение с онова, което е било. Всеки, кой­то плаща данък на миналото си, всеки, който се бори за реванш и доброволно се отказва от личното си щастие, се превръща в ангел, в месия, дошъл да поеме върху себе си вината и да изкупи греховете на предците. Подобна благородна подбуда и обричане на свещено съществуване тегне над всеки, решил да поправи миналото или да направи нещо за другите.

Но точно тук се крие фаталната грешка. В крайна смет­ка миналото, каквото и да е то, е правилно само за себе си. Никой от потомците не е задължен да го променя. Той може единствено да се преклони пред него и да го приеме. Едва кога­то човек вътрешно се освободи от идеята за жертване може да се обърне и да остави миналото зад себе си. Така то губи тежестта си, защото страданието в името на друг кара индивида да се чувства важен и издига Аза. Ако човек се прекло­ни пред собственото си минало и приеме факта, че не е в състояние да го промени, ще се почувства дребен и незначи­телен. Най-въздействащо идеята е изразена в стихотворени­ето на Райнер Мария Рилке „Ангелски песни“, което бих желал да цитирам.

Аз дълго не пусках своя ангел,

а той ме прегърна, с ръце

и стана малък, а аз станах значим:

изведнъж се превърнах във варварин,

а той – в треперещ зов.

Аз му върнах небесата,

но той ми остана близък,

макар и изчезнал,

научи се да се рее, а аз се научих да живея,

и стъпка по стъпка двамата се опознахме…

За автора

Ерих Бауер е роден през 1942 година. Следва и специализира клинична психология в Мюнхен. Четири години работи в клиника като дипломиран психолог и терапевт. От 1980 интензивно се занимава с астрология, учи в Индия и САЩ и след този период за­почва да я практикува съвместно с методите на психологията.

Ерих Бауер е главен астролог в световно известното спи­сание за астрология „Астровохе“. Известен е с многобройни публикации, изяви в телевизията и радиото и поредица книги на тема астрология. Вече десет години той води самостоя­телна астротерапевтична практика В Мюнхен, изнася семи­нари и дава консултации по астрологична семейна терапия.

Цена: 13лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

10/7/19

Форма за контакт:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.