Пълнолуние във Водолей – 15/8/19


Всяко Пълнолуние е като едно узряване, а Луната на небето подобно плод който примамва да бъде откъснат. Понякога плодовете са сладки като мед, друг път кисели или горчиви, но ние можем да разберем това едва когато ги откъснем и опитаме от тях.
Пълнолунието във Водолей ще стимулира хората да обърнат взор към новото и нестандартното, да видят възможности там където досега са свързвали с невъзможното. Понеже управителят на пълнолунието Уран в момента  е ретрограден, това може да върне назад към минали проекти и желания и тяхното преосмисляне, дори двуомене дали това е точният, правилният момент.
Предвид останалите общи аспекти /квадратурата с Меркурий за която вече писах и действа – за съжаление/, изгарянето на Венера от Слънцето, чиито точен съвпад е утре сутрин /14.08/ в 9.06ч в 21-я градус на Лъв и все още ретроградният Сатурн е добре да не се прибързва. Пълнолунието в знака Водолей е на 15.08 в 15.28ч и попада в 22-я градус.
Няколко изречения и за изгорените планети. Според древните, за изгорена се счита планета която е на отстояние от осем градуса и тридесет минути от Слънцето. Най-силно е влиянието обаче, когато изгарянето попада в рамките на 3 градуса. С всеки градус с който Слънцето се отдалечава влиянието му от планетата постепенно отслабва.
Изгорената планета най-общо казано не може да прояви по адекватен начин своите качества, те са погълнати, невидими. Човек не е обективен към собствените си действия. В случая имаме изгорена Венера и като външна проява това може да внесе повече напрежение в общуването между хората, между партньорите, да направи хората по-необективни по много от Венерините въпроси. Прибързани, нелогични действия, надценяване, ненужни харчове, прекаляване с удоволствията и другата крайност – губене на желание към такива /всичко това е много индивидуално/. Не казвам, че това непременно ще донесе негативни неща и случки, много е лично, но в случая Умереност мисля, че е подходящата ключова дума за конкретната ситуация. 
След 27 август, Венера се отдалечава от Слънцето, но тогава пък в неговото поле ще попаднат Марс, Меркурий….  Всъщност тези изгаряния /особено на Меркурий и Венера/ са нещо което се повтаря по-често заради близкото им разположение до Слънцето и ретроградните фази /особено на Меркурий/ и  тяхното влияние е най-показателно и трябва да се взема под внимание при разглеждането на лични хороскопи. Затова и статиите които пиша са по-скоро образователни и в тях не могат да бъдат обхванати всички разположения, движения и т.н. Астрологията може да даде много ценна информация и насока, но борави  изключително с точни данни.
Преди време съм писала кратка статия за „Изгорените планети“ в личен хороскоп, който желае може да прочете от тук: https://wp.me/p2zluh-SO
Хубава вечер от мен, полюбувайте се на Луната, ярка е в тези безоблачни и ясни нощи. Пожелавам и идните дни да са такива – безоблачни и ясни.
13/08/19

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.