Фреди Меркюри

Фреди Меркюри

Успехът ми донесе това, че целият свят ме идолизира и спечелих милиони. Той обаче ми попречи да намеря единственото нещо, от което всички се нуждаем – една любяща, трайна връзка. За мен любовта е като руска рулетка.

Фреди Меркюри

Роден на 5 септември 1946г. в Стоун Таун, Занзибар в иранско семейство. Фреди започва да свири на пиано на 7 години и получава основното си и средно образование в Индия. От тогава са и първите му изяви като музикант – пианист в училищната рок група „The Hectics“.

Според легендите гласовият диапазон на Фреди е бил 4 октави. Тези твърдения не са доказани, но певецът е имал невероятен контрол върху гласа си и е можел бързо да променя звученето си от бас до тенор. Освен това е любопитно, че когато говорел, гласът на Фреди бил по-скоро баритон, но при пеене звучал като тенор.

През 1970 г. заедно с Брайън Мей и Роджър Тейлър формира групата Queen. Фреди сам измислил прочутото лого на Queen. То съдържа зодиакалните знаци на всички членове на групата: Два лъва – за Дийкън и Тейлър, Рак за Мей и Две феи за Меркюри, който е роден под знака на Девата.

Фреди Меркюри е 18-ти в списъка на сп. Rolling Stone за 100-те най-велики певци на всички времена. Умира на 24 ноември 1991 г. на 45 години след усложнения от СПИН като потвърждава публично един ден преди смъртта си, че е болен.

Това е рождената карта на Фреди Меркюри. Точен час липсва, затова Овен е поставен като първи знак и картата следва естественото разположение на зодиакалните знаци. Знакът на Луната също е под въпрос, тя би могла да бъде и в Стрелец.

Фреди Меркюри – натална карта

Фреди е роден със Слънце в Дева в съвпад с Меркурий – на трон и на прилично разстояние от Слънцето – логична мисъл, гъвкав ум, любознателен, принципен, способност да изпипа детайлите.

В неговата рождена карта превес има въздушната стихия, което на първо място дава указание за свободен и либерален дух, великодушие, висок интелект, отвореност към другите, разбиране, гъвкавост, но и много нетърпение и педантизъм. Едни от най-точните аспекти които имат отношение към тази оригиналност и неподражаемост е планетата Уран в съвпад с кармичен северен възел в знака Близнаци. Този човек трябва да постигне нещо различно, уникално, да не се страхува от промените в своя живот, да бъде идеолог, новатор и да говори за това, да бъде активен, комуникативен /указано от Близнаците/. Уран кореспондира по хармоничен начин с това така голямо струпване на планети във Везни, което е белег за артистичност и вътрешно желание за мир и хармония с околните. Тук Венера е на трон, в близък съвпад с Юпитер който е също добре поставен в този знак – дава указание за голямо богатство, престиж, популярност сред другите което е неоспорим факт. Нептун е този който извайва, допълва тази музикална дарба и артистичен талант.

Марс се явява най-бързата планета в неговата карта, но в знака на своето заточение – Везни, качествата на тази важна за мъжка карта планета не могат да се проявят по адекватен начин, освен това Марс не сключва мажорни аспекти с други лични планети. Най-точен е хармоничният аспект с Уран  откъдето идват и неговият авантюристичен и ексцентричен характер, потребността от силни изживявания, приключения, неговата „различност“. Заедно с Хирон /който дава указание за болката, но същевременно и за ключа/ това са едни от показателите за невъзможност за създаване на трайни и хармонични отношения с противоположния пол, нещо което много е тежало на Фреди, но пък е умеел и създавал забележителни и трайни приятелства. Фреди Меркюри е едно явление, една легенда.

„Аз няма да бъда рокзвезда. Аз ще бъда легенда”, казаната приживе от Фреди фраза се сбъдва.

Една от най-емблематичните песни на групата „Бохемска рапсодия“ превърнала се и в една от най-популярните песни в света.

Нели

05.09.2019г

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.