Юпитер в Козирог- 2.12.19


Юпитер символизира вярата, закона и мъдростта. Дава широта на възгледите, стремеж към лично усъвършенстване и израстване, разбиране на човешките и природни закони. При хармонични аспекти, дарява роденият с късмет, добър жизнен тонус, оптимизъм. Тези хора са милосърдни, благожелателни, ще ти помогнат без да търсят отплата или замяна. Често, като по чудо може да се измъкват от на пръв поглед заплетени ситуации и такива без изход /особено, ако е намесен благоприятно и Уран/. Тези хора са природно мъдри, честен и отзивчив, уважават традициите, семейството, притежават широка душа, влекат ги далечните пътувания, които обикновено са щастливи, впечатляващи.

Разбира се Юпитер има и своите отрицателни страни. При редица нараняващи аспекти прави хората невъздържани и авторитарни, лицемерни, показни, фалшиво загрижени както към отделният човек, така и към случващото се в глобален план. Не признават социални норми, безпардонни са. Сред тях има спекуланти, чревоугодници, вечни бохеми. В тази връзка могат да страдат от заболявания имащи отношение към кръвта, черният дроб, с една дума, страдат от излишествата които са приели.

На 2 декември, Юпитер напуска своята естествена обител, знака Стрелец и се настанява в земният Козирог, където го очакват доста работа и отговорности. Ще трябва да спазва реда и закона, нещо което не му е чуждо /особено на едно високо ниво на осъзнатост/. Много често ние астролозите описваме и говорим за планетите от тяхно лице, но реално имаме предвид отражението, проявлението което имат във всеки един човек спрямо личната му програма.

Счита се, че в Козирог, Юпитер се намира в своето падение. Донякъде му се „отнема“ от импулса и прекалената експанзивност която проявява в един да кажем огнен или въздушен знак. Тук става въпрос за повече практичност, заземеност, което обаче в никакъв случай не отнема от основните му качества, напротив, сега те могат да бъдат изразени по умерено, предпазливо, а целите в Козирог са кариерното развитие и властта, добрата организация на личните дела, стремежи за придобиване и съхраняване на материалните ценности, тяхното правилно инвестиране и умножаване. Това е една добра позиция за хора които се занимават с политика или управляват големи корпорации, по някакъв начин са власт имащи. При едно високо ниво на осъзнатост такива хора ще получат още повече слава, известност, ще разширят влиянието си сред околните, но при ниско ниво могат да се сгромолясат много бързо, да не преценят добре рисковете, да проявят алчност, авторитарност, да претърпят редица загуби и финансови и ръководни. Това разположение е много добро и за средният бизнес, както и за нови начинания, за градеж и то в буквален и преносен смисъл. Браковете, съюзите сключени на Юпитер в Козирог, са по-устойчиви, макар и не винаги лесни.

Интересна и много динамична ще е годината 2020 както в личен, така и в социален план. В знака Козирог ще има струпване на планети и два нови цикъла ще се формират. Единият от тях е този между Сатурн и Плутон, който предстои съвсем скоро на 12.01 /но затова в отделна статия/, а другият между Юпитер и Плутон. Юпитер ще направи два съвпада с Плутон, на 5.04 и на 12.11, като вторият ще бъде след ретроградната фаза на двете планети в 23-я градус /силно акцентиран градус през цялата година/.

Самата ингресия на Юпитер започва впечатляващо, с положителни аспекти, след Новолуние, в предстоящ тригон с ретроградният Уран, в близък съвпад на Венера която е застанала точно върху южен възел. Това може да се преведе като завръщане към ценностите, осъзнаване, желание за любов, хармония, приятелство, толерантност и най-вече прилагането им както в ежедневието, така и в по-глобален план, в голямото семейство.

В Астросоциологията Юпитер има отношение към закона, висшата администрация, съдебната власт, дипломацията, банките, религиите, както и йерархията свързана с тях. Управлява големите финансови сделки, едрата търговия, икономическото състояние и просперитет, успехите на великите учени, благотворителните дружества, големите организации с каузи. Символизира изобилието, благосъстоянието на народа. В добра позиция създава условия за хубаво време.

Плутон от своя страна „държи юздите на властта“, има отношение към вътрешната и световната политика. Носител е на върховната справедливост, но в отрицателен полюс създава условия за финансови измами, както и такива имащи отношение към властта, фанатизма. Плутон е този който пази равновесието между доброто и злото, между раждането и смъртта, има отношение към процеси свързани с трансформация. Цикълът Юпитер – Плутон трае 13, с орбис 2 години. В социален план могат да се очакват промени в горе изброените сфери, най-вече в съдебната и изпълнителна власт, и особено международните отношения и политика, да бъде подобрен климата имащ отношение към банковото и образователното дело и то от най-висш порядък.

Влиянието на небесните събития е много индивидуално и не би могло да се тълкува в обща статия, но промени ще настъпят най-вече при хората родени със Слънце и лични планети в Козирог, както и в кардиналните и земните знаци, особено, ако тези транзити се случват в домовете свързани със здраве, финанси, бизнес, партньорство.  

01.12.19

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.