Уилям Лили към изучаващите астрология


Бъди верен, упорит и не издавай ничии тайни. Никога и в ни­какъв случай, задължавам те, не разгласявай тайните на този, кой­то ти се е доверил, бил той приятел или враг.

💫

Бъди умерен, общувай с учените, с възпитани, здравомислещи хора, не завиждай за положението и състоянието им.

💫

Когато цари беззаконие и човек върви след собствените си слабости, забравил за разума, тогава всяка твар и вредоносна същност се бунтува и отказва да се подчини на неговите разпо­реждания.

💫

С колко преимущества, привилегии и ползи те е дарил Бог! Ти стоиш високо в небесата в своите размишления, научаваш за движението и величините на звездите, водиш диалог с ангелите, да – и със самия Бог, всички създания ти се подчиняват, и дяволи­те са поробени от теб! Не допускай да обезобразиш своята нату­ра или да се окажеш недостоен за тези дарове, или да се лишиш от тази велика власт, слава и благословение, с които те е награ­дил самия Бог, загубвайки страха от Бога поради някакви мимо­летни удоволствия.

💫

Ежедневно общувай с небето, наставлявай и формирай своя разум в съответсвие с образа на Бога, изучи всички добродетели и бъди дълбоко потопен в тях.

💫

Бъди хуманен, вежлив, достъпен и близък до всички.

💫

Не попарвай нещастните с ужаса на резки съждения. В такъв случай им позволи да узнаят своята сурова и тежка съдба посте­пенно. Насочи ги да се обръщат с молба към Бога, за да избегнат присъдата, която е надвиснала над тях.

💫

Давай, без да съжаляваш, на бедните и пари, и предсказания.

💫

Не позволявай на светското благосъстояние да става причина за грешни предсказания, или такива, които да навредят на това Изкуство, на тази свещена Наука!

💫

Обичай добрите хора. Погрижи се за честните хора, които по зова на своето сърце изучават това изкуство.

💫

В изучаването на този предмет бъди задълбочен в своите из­следвания, за да поддържаш в себе си владеенето на това Изкуст­во. Не бъди екстравагантен, не се стреми да изучиш всички науки, не бъди „от всичко по-малко“.

💫

Наставлявай всички хора да живеят в правда и сам бъди до­стоен пример затова.

💫

Избягвай модните течения, люби своята родна страна.

💫

Не унижавай нито глупавия човек, нито врага.

💫

Освободи се от гордостта и самозалъгването и помни, че ни­какви неразумни създания не се осмеляват да обидят Човека, ми­крокосмоса, но вярно са му служили и подчинявали до онзи момент, в който той е бил господар на своя разум и страсти и докато не насочи своята воля към неразумен път. Но уви!

💫

Не унивай, ако за теб говорят лошо: Comcientia mille testes (Съвестта е хиляда свидетели.).

💫

Бог не оставя ни грях ненаказан, ни лъжа неотмъстена.

💫

Приятелю, кой и да си ти, с такава лекота ще извлечеш полза от моя тежък труд и ще продължиш да изучаваш това небесно зна­ние за звездите, в което великите и възхитителни дела на невиди­мия и всесилен Бог са така очевидни. Преди всичко уважавай и се възхищавай на твоя Създател, бъди му благодарен, бъди смирен и не позволявай на никакво естествено знание, колкото и мъдро и не­обикновено да е то, да смути твоя ум и да пренебрегне свещеното Провидение, благодарение на което целият видим порядък и пред­назначение, всичко на небето и земята се намира в непрекъснато движение. Но колкото повече нараства твоето знание, толкова по­вече възхвалявай силата и мъдростта на всемогъщия Бог и стремежа към неговата милост, бъди уверен, колкото е по-свещено тво­ето изкуство, колкото е по-близо до Бога, толкова по-чисти ще бъдат твоите предсказания.

💫

Въздържай се от предсказания против обществото, в което живееш. Не предсказвай смъртта на своя управник, макар и аз да знам от своя опит, че Reges subjacent legibus Stellarium (и царете се подчиняват на закона на Звездите).💫

Из „Класическа хорарна астрология, Уилям Лили, изд. Лира Принт 2017г

Уилям Лили – астролог автор, преводач, роден на 01.05.1602г Diseworth , Leicestershire , Англия – починал на 9 юни 1681 г.

Заглавно изображение: Портрет на Лили, на възраст 45 години. Сега се помещава в музея на Ашмол в Оксфорд.

💫

Рожден хороскоп в който преобладава водната и земна енергия. Стелиумът в трети дом в който е включен и Уран /астрология/ в едно с останалите три важни и лични планети /Меркурий, Слънце, Венера/, хармоничните аспекти към Асцендента, Луната и Марс говорят за уравновесена личност, притежаваща интуиция и голяма вътрешна сила и издържливост, добри отношения с другите. Изследванията при него са задълбочени, проверени, липсва импулсивност. Добър баланс между разум и действие.

Северният възел в Стрелец, издигнат високо горе на Медиум цели в секстил с неговия Управител /Юпитер/, което е силно подкрепящ фактор, дава указание за популярност и известност чрез наука, мъдрост и знание и съответно достигане на известност и признание, нещо на което сме свидетели.  

💫Нели – Плерома💫

19.01.2020г

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.