Астрологично за Коронавирус


Съвпада между Лилит и Хирон който действа с пълна сила тези дни не ми дава покой. Понеже ме касае и лично, наблюдавам съвсем целенасочено какво се случва с мен и около мен. От вчера, след Новолунието като, че ли ситуацията около Коронавируса се нагнети още повече и проблема започна да се разраства. Чета и слушам новини, виждам изплашени хора, много от които ограничени в своите пътувания, провалят се планове, сделки.. Опитвам се да си давам отговори с помощта на астрологията, както и да запазя самообладание. Засега успявам.

Днес реших да потърся информация за отминали по-мащабни грипни епидемии и пандемии случили се назад във времето.

Ето някои извадки от по-сериозните:

В периода 1889-1890г се разраства пандемия която започва от Бухара, Узбекистан и отнема живота на над 1 милион души

Една от най – страшните пандемии – „Испанският грип“ –  1918-1920г –  отнел живота на 50 милиона души, за България статистиката е 80 000души.

Азиатски грип /1957/- смята се, че е убил над 1.1 милиона души.

Хонконгски грип /1968-69/ – един милион души.

Искрено се надявам в този случай да не стигаме такива ужасяващи цифри.

Във всички тези периоди открих една закономерност. Наред с други фактори /като основно Сатурн-Плутон/, винаги присъстват аспекти между Лилит и Хирон, най-вече съвпади. Точно какъвто действа в този момент и който е подчертан и от напрегнат аспект с кармичните възли.

Положението в момента не е никак за подценяване, но важното е на първо място да не се изпада в паника и да не се вярва на всичко което се поднася като информация, още повече, че сме в период на ретрограден Меркурий и то в Риби! 

Най силно влияние аспекта Лилит – Хирон ще има до 4 март, когато е кулминацията на съвпада и затова предстоят неспокойни дни. След средата на март има някои подкрепящи фактори и се надявам нещата да се поуспокоят и положението  постепенно да бъде овладяно, да има повече яснота, да се открие и започне да се прилага ефективно лечение. Това ми е надеждата, но за съжаление категорични доказателства, на сто процента – няма. В световен план се задава предизвикателна година. При всички случаи ще настъпят промени в икономически план, което ще се отрази върху качеството на живот на хората, върху техните финанси и притежания. С годините станахме много зависими от Китай /и не само/. Надявам се да дойде това време всяка държава да впрегне собствените си сили, а силата това са хората. Дано повече го осъзнаят и тази тежка криза да е предпоставка за едно завръщане към корените, защото камъкът си тежи на мястото.

Свързана статия: Пълнолуние в Дева

Нели Станева

24.02.2020