Пълнолуние в Дева – акцент върху здравните теми


Днес за съжаление дойде неприятната новина за първите случаи на коронавирус и у нас.

Силен акцент върху здравните теми има тези дни и те ще продължат. Визирам и случая с барикадата на медицинските сестри, техните крайни действия и същевременно малко неадекватни, точно в съответствие с небесните аспекти…

Меркурий е управител на това Пълнолуние, и в момента е изключително зле поставен – и е ретрограден и е безаспектен! Пълна дезориентация.

Девата е знак който е свързан със здравето на човек, неговите ежедневни навици, неговата работа. Всички тези теми сега са активни и поставени на изпитание.

Има разбира се добри подкрепящи аспект, но има няколко важни фактора които нагнетяват и способстват за тази напрегната обстановка и до техният разпад ситуацията се очертава все така неадекватна. Хората по света са като с вързани ръце и тук никакви пари и власт не могат да купят спокойствие и най-вече здраве! Това е една кармична ситуация, в световно изражение. Вижте точната тао квадратура. Ако за момент изключим съвпада Лилит-Хирон в точен квадрат с кармичните възли, то картата на Пълнолунието би била доста хармонична. Как ви се струва, дали тези два фактора не са важни и не оказват своето влияние в този момент? 

Утре Меркурий поема в „правилната“ посока и като един вестоносец, надявам се да започне да носи положителни новини, особено след Новолунието в Овен, когато ще се разпадне и горната тао квадратура и ще могат да се вземат по адекватни мерки, в голяма степен ще спре и изкривяването на информацията. Макар, че тогава ще бъдем изправени пред един много по-реален и твърд аспект – сблъсъка Сатурн-Уран, който ще поразбута световната икономика и установени йерархии, но има време.

Сега е важно да се запази спокойствие, да не се изпада в паника, а и доза самоограничение и промяна в навиците ще е от полза за всички!  

 

Свързана статия Астрологично за коронавирус

 

Нели Станева

08.03.2020