Размисли по новолуние


Първото Новолуние от новата астрологична година. Време в което у хората настъпва силно желание за промяна. Овенът прави промените чрез активни действия. В това Новолуние, обаче те са ограничени, имат лимит. Затова сега ще се наложи те да започнат от ума, защото импулсите са овладени свише! И всички ние сега сме изправени пред едно голямо изпитание, една световна криза и ежедневието ни е подчинено до голяма степен на нея – искаме го или не.

Новолуние в Овен

Господарят на това Новолуние е Марс, в момента се движи през Козирог, стартираха нови цикли, предстоят и още. Това е много енергия концентрирана на едно място, изключителна динамика, която няма как да не предизвика тези големи промени на които сме свидетели и които са твърди, кардинални, безкомпромисни – изпитание за цялото човечество. Венера, която сега е хармонично поставена, тези дни ще внесе повече оптимизъм по отношение на ценности и притежания, но това е Венера и нейното влияние е бързопреходно, други сили играят тук сега главната роля и годината обещава да е богата на изпитания… Има и още един важен акцент. Това Новолуние съвпада с Лилит /“любимата ми“/, с Хирон /лечителят/ и е в квадрат с кармичните възли. Определението което ми идва спонтанно е – Световна карма, защото тези аспекти на астрологичен език са кармични. Искрено се надявам, този съвпад на Новолунието да има ефекта на едно „изгаряне“ – /запознатите с астрологията са наясно с принципа за планети които попадат в слънчевите лъчи/ и по този начин образно да „изгори“ това негативно влияние, този необясним страх породен у много хора. Тук искам да направя едно пояснение. Лилит няма пряка връзка към „създаването“ и разпространението на този вирус, тя не се свързва с активни действия – това е работа на други планети. Тя обаче оказва влияние върху психичното и емоционално състояние на хората, а Хирон пък държи ключа на изцелението, при това на много лично ниво, отвътре – навън /знакът Овен, първо А-за е важен сега/. Енергията на Лилит често е неуловима, освен това действа психотично и на моменти, както обичам да се изразявам за нея – брутално. Този аспект беше най-силно активен, в началото на март, по Пълнолуние в Дева, когато обявиха и сложиха ограничения и за България. Всички се озовахме в една ситуация за която не сме си и помисляли, че може да ни се случи. Много хора тогава не можеха да определят какво чувстват. Ще ви цитирам думите на една моя близка която сподели с мен: „не изпитвам точно страх, усещам все едно нещо се носи във въздуха, вибрира, нещо свръх необяснимо, което не мога да оприлича с нищо друго което съм изпитвала до сега …“ – ето това е енергията на Лилит. Състояние отвъд разум и страх на което не можеш да дадеш име. Лилит е в Овен, знак управляван от Марс, планета която има пряко отношение към бързоразвиващите се трескави състояния, медицината – разбира се, не трябва да се концентрираме върху нея, но не може да се пренебрегне и нейното влияние, освен това тя ще остане в Овен до средата на октомври! Сега е нужна мобилизация и адекватни и непоколебими решения и действия /по Марс/, за да бъде овладяно всичко това. И те се правят и ще продължат да се правят. Краят на март, до към 7 – 8 април ситуацията може да е по напрегната. Тогава Марс ще е сменил знака, ще съвпадне със Сатурн и ще се конфронтира с Уран – тази енергия е взривоопасна и изисква повишено внимание. Тази енергия обаче, наред с финансови изпитания ще донесе и иновативните решения и приятелска подкрепа.

Както казах, предстои предизвикателна година, затова, сега е нужно да овладеем емоциите си /и това ще става все по-възможно/, да бъдем мъдри и отговорни към себе си и да си пожелаем здраве – вижда се, то е най-важното!

Нели Станева

24.03.2020

Свързани статии:

Астрологично за коронавирус

Пълнолуние в Дева – акцент върху здравните теми

Лилит в Овен