Марс във Водолей


Положителен аспект

 • Изобретателен, техничен
 • Оригинален
 • Свободолюбив
 • Амбициозен
 • Предприемчив
 • Воля за реализиране на желанията
 • Силен реформаторски дух

В негативен аспект

 • Противоречив
 • Бунтарски дух
 • Непредсказуеми действия
 • Неуправляем, невъздържан
 • Фантазьор

С навлизането на Марс във Водолей ще настъпи още по голямо раздвижване в областта на високите технологии. Всички ние реално усещаме какви големи ползи носят те когато са впрегнати за осъществяване на дейности, свързани буквално с физическото ни ежедневие в много области на живота. Наред с това обаче, ще нараснат и предпоставки за непредвидими ситуации и внезапни обрати, особено в първите десетина дни на април, след което напрежението ще започне постепенно да спада. Сега се наводни с какви ли не прогнози и предсказания. Истината е, че времената освен трудни са и непредсказуеми. В света е имало подобни пандемии, но те са били в други времена и ние нямаме този опит, всички се учим в движение.

Тази вечер Марс и Сатурн се съединяват на 0.39гр във Водолей /между другото, преди зазоряване на югоизточния хоризонт, в следващите няколко дни този съвпад може да се наблюдава с невъоръжено око, стига да сте на достатъчно открито място и навън да е ясно/.  Марс е този който иска нещата да се случват бързо, действа чрез импулс, знакът Водолей допълнително разпалва огънят, обратно, Сатурн е този който пък слага ред, контролира и дисциплинира. В добри аспекти, обмена между тези две планети е белязан с положителна енергия, силите могат да бъдат впрегнати за общи каузи. В случая обаче имаме напрегнат аспект на този съвпад към реформатора Уран /управителя на Водолей, който сега е в Телец/. И докато Сатурн скоро ще се отдръпне и ще се върне назад и няма да се стигне до точен, предизвикателен аспект, то за Марс, той ще бъде добре изразен. Това може да е период на неочаквани обрати, с основен акцент – финанси, икономика, лични притежания на хората и тяхното ограничаване. Възможно е да ескалира ситуацията около коронавируса, да настъпи нейният пик, но са възможни /недай Боже/ и природни катаклизми свързани със земята, огъня. Най-напрегнати ще са дните до към 10 април и по-специално 3 – 7, след което нещата ще се поуспокоят, но не и да изчезнат магически.

Периода през който Марс ще се движи през Водолей /до 13 май/, могат да се породят гениални идеи, да се направят нови открития, ще продължи голямото раздвижване в областта на новите технологии и онлайн пространството. По далновидните и предприемчиви хора ще извлекат много ползи от новите възможности които ще се появяват. Работата онлайн ще става все по-голяма реалност, ще се наложи като такава и след като кризата премине. Всички вече сме свидетели колко много неща вече правим посредством интернет – предстои ни дори онлайн Великден! Всичко това ще продължи като тенденция. Изобщо ще настъпи едно цялостно преобръщане, преобразяване в живота на цялото човечество, един нов световен ред ще настъпи, с нови правила и нови закони. А това безспорно е много ураново!

Сега е време в което всички трябва да бъдем много внимателни и отговорни към своите лични притежания. Предстои трудна година, чиито горчиви плодове ще се берат в началото на идната, и за съжаление са неизбежни. Затова бъдете пестеливи, не правете ненужни харчове /Сатурн ще се върне скоро в Козирог за да ни го напомни/, внимавайте с каузите, както и с „бързите кредити“ които ще трябва и да се връщат един ден…

В личен план много динамика ще настъпи в живота на Водолеи и Телци, особено тези от първа декада.

Бъдете преди всичко здрави и запазете оптимизма в себе си. След всяка буря, изгрява дъга и Слънце!

Свързани статии: Работата от вкъщи

Нели Станева

31.03.2020