Венера в Близнаци. Ретроградна фаза 12.05


  • Любопитна
  • Открита
  • Отстъпчива
  • Предпочита да бъде оценен интелекта й, повече отколкото външният й вид.
  • Обича да учи, да се образова.
  • Всеки контакт й носи нещо ново
  • Харесва й да пътува,
  • Наслаждава се на всичко, което я разнообразява.
  • Държи на свободата и личната си независимост

Тази позиция на Венера я прави много гъвкава по отношение на ценностната й система – стига да й е угодно, лесно ще промени възгледите си. Не обича да влиза в дълбоки емоционални връзки. Възможни са повече от един брак.

Днес Венера навлезе във въздушният знак Близнаци, където ще остане чак до 7 август! И това е така, защото предстои ретроградна фаза на планетата, изцяло в този знак.

Кога се случва това и какво означава?

На 12 май Венера става ретроградна в 22-я градус на знака, и ще се върне назад до 5-ия градус. Тази фаза ще продължи до 25. 06.

Отрязъка 5-22гр. ще бъде предизвикателство за хора които имат планети там или по някакъв друг начин тези градуси са подчертани. Най-силно това ще се усети от родени със Слънце в Близнаци, както и на останалите с акцент на подвижния кръст, а това са Стрелец, Дева, Риби.

Понеже Венера е естествен сигнификатор на взаимоотношенията, връзките, финансите и всякакъв вид притежания, то това ще са темите в които ще има най-голямо раздвижване и ще вълнуват силно хората!

И понеже всичко се случва в знака Близнаци, това означава засилена комуникация, много пътувания и то на кратки разстояния. Ситуации които ще връщат образно казано – назад! Така като слушам последните новини, тази фаза ще съвпадне с отпадането на карантината и много хора буквално ще се почувстват като „отвързани“. Бъдете осъзнато внимателни!

Като цяло този период ще е подходящ за умствена работа, връщане към стари проекти. В негативен план, тази позиция на Венера прави хората доста разговорливи, празнословни, склонни към клюки. Не са изключени двойствени отношения, изневери, възобновяване на стари връзки. При крайно напрегнати аспекти и ако Венера управлява здравни домове има опасност от проблеми с дихателната система, горните крайници, пазете се от травми в тези области.  

Когато Венера е ретроградна не е добре да се правят каквито и да било експерименти в областта на красотата, въздържайте се от покупка на скъпи лични вещи, защото след време може да осъзнаете, че това не е тяхната действителна стойност.

Финансовата област, също може да се превърне в едно сериозно изпитание. Не влагайте пари, не започвайте бизнес, бъдете пестеливи /особено през тази година/.

Отдайте на творческа дейност, четете книги, възобновете контактите с вашите братя, по-млади роднини, съседи, обадете се на стари приятели, съученици. Поразчистете около себе си – и вещи и взаимоотношения.

Транзита е доста продължителен предстоят и хармонични и предизвикателни аспекти като особено тези с Марс и Нептун. Тогава ще бъдат подложени на изпитание връзките и взаимоотношенията между хората, възможно е объркване, неясни, измамни ситуации.

С повишено внимание бъдете в периодите 26 април – 3 май, 25 май – 3 юни. На 13 юни, Венера се „засича“ и с ретроградния Меркурий, чиято фаза ще премине в съседния знак Рак, така, че като цяло предстои един предизвикателен юни.

На 10 април, Венера навлиза в така наречената своя ретроградна сянка, от която ще излезе на 30 юли.

Далеч съм от мисълта, че тези дати трябва да се помнят и да се концентрирате върху тях. Те са по-скоро за обща информация. Всеки който желае да види как лично ще му се отрази това или има някакви други притеснения, трябва да се обърне към своя личен хороскоп.

Бъдете мъдри и останете позитивни.

Нели Станева

03.04.2020

Заглавно изображение: фотография Jill Wellington

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.