Тунел през въздуха


Прочетох книгата със смесени чувства, може би защото очаквах друго.

Понеже Уилям Ган, /поне за голяма част/ е по-известен със своите успехи на борсовия пазар, анализите и предвиждането на борсовите котировки и освен всичко това се споменава, че се е занимавал и с астрология, затова очаквах да науча нещо повече за тази взаимовръзка. Нищо подобно. Честно казано това беше и мотивът ми да си купя тази книга. И понеже нейното излизане съвпадна с началото на въведеното извънредно положение си я поръчах, без да съм имала възможност да я прелистя /нещо което принципно не правя/.

В основата на цялото произведение  стои една голяма, несъизмерима с времето любовна история и всичко останало се върти около нея. И благодарение на нея, автора превежда своя герой / в който според мен визира самият себе си/ през едно вълнуващо приключение, като основното послание е сбъдването на мечтите посредством силата на любовта! И мисля, че именно тук е скрита тайната за която той говори. В това заглавие, авторът често споменава и се уповава на библията. В случая ми харесаха добре подбраните цитати вплетени умело в цялата тази история които те карат да се замислиш. Астрологията е загатната на няколко места, но, ако някой има очаквания, че са дадени наготово изчисления на аспекти, формули, цикли, то ще останете разочарован. Но пък има много фактология, която ако се проследи биха могли да се направят някои изводи. В книгата също се преплитат фентъзи, мистика, история. На моменти на мен ми идваха малко в повече историческите обяснения и описанието на военните действия. Може би ще се върна към тази книга някой ден. Не знам…

Предлагам ви да прочетете анонса направен от самият автор. 

Всяка книга, която заслужава да бъде прочетена, трябва да предложи на читателя нещо повече от забавление. Тя трябва да бъде поучителна и да носи истинска, непреходна стойност. Книгата, която държите в ръце, преследва три цели: Първо, тя е интригуваща романтична история. Второ, тя учи на морал и доказва законите на природата, изложени в Библията.

Трето, тя показва значението на науката, показва колко важно е да сте далновидни и предварително подготвени.

Често казват, че истината е по-необикновена от всяка измислица. Описаната тук история се основава на факти и събития, много от които са се случили вече или ще се случат в бъдеще.

„Тунел през въздуха“ е мистичен роман, който съдържа безценна тайна, забулена с воала на словото. Някои ще я разкрият още с първия прочит, други с втория, но повечето ще разбулят тайната едва когато прочетат книгата за трети път.

Първия път ще я прочетете заради любовната интрига или просто за развлечение. Впоследствие у вас ще се появи желание да я прочетете отново, този път, за да получите напътствия и познания. Вторият прочит ще ви разкрие част от скритите послания, а знанията, които ще придобиете, ще бъдат придружени от желанието да ги приложите на практика. Ще прочетете тази книга и трети път, защото ще пожелаете да сбъднете мечтите си и да постигнете идеалите си, а за целта ще трябва да откриете правилния начин да претворите получените познания в живота.

Когато я прочетете за трети път, ще ви осени прозрение. Ще откриете скритата тайна, непонятния доскоро смисъл и ще разберете защо в Библията е казано: „Търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори“. Ще ви се прииска да узнаете повече, да вникнете по-дълбоко в мъдростта на Библията. Тогава ще прочетете три пъти Светото писание и ще разберете защо то е най-великата книга, писана някога. Тя крие в себе си ключа към една загадка, която ще ви помогне да научите всичко, което можете да научите, и ще ви даде всичко, от което се нуждаете, за да осъществите своите желания и мечти. Ще разберете защо Соломон е казал: „Главно е мъдростта: придобивай мъдрост и с целия си имот придобивай разум“. Бъдещето ще заприлича на отворена книга. Ще откриете, че като следва законите, изложени в Библията, човек ще победи най-големия си враг, Смъртта, и ще разберете защо Исус е възкръснал на третия ден, a на седмия е напуснал този свят. Постигнете ли това разбиране, седемте дни на Робърт Гордън ще престанат да бъдат загадка.

Вярвам, че тази книга ще бъде интересна и полезна на мъже и жени от всички области на живота. Ако е така, можете да благодарите на онази сила, която насочваше перото ми, докато описвах пътя към вечната Истина. Целта ми е постигната, за което ще бъда възнаграден.

9 май 1927 г.

Уилям Д. Ган

Цена: 19.99лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

10.04.2020

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.