Чарли Чаплин


„Животът е пиеса, която не се репетира. Затова пейте, плачете, танцувайте, смейте се и живейте на пълни обороти, докато завесата падне и сцената свърши, без каквито и да било аплодисменти.“

„Винаги съм обичал да се разхождам в дъжда. Така никой не може да види сълзите ми.“

„Най-големият диамант е слънцето. За щастие то свети за всички.“

„Мразя слоновете: толкова силни и толкова послушни“.

„Да пишеш за истинската любов означава да изпиташ най-прекрасното от творческите разочарования: тя не е възможно нито да се опише, нито да се изрази.“

На днешният ден, през 1889г, в Лондон е роден Чарли Чаплин – комедиен актьор, режисьор, сценарист и композитор, работил през по-голямата част от живота си в САЩ, считан за една от най-важните фигури в историята на филмовата индустрия и една от най-талантливите личности от ерата на нямото кино. Чарли Чаплин е най-известният актьор в ранните холивудски филми, а по-късно и забележителен режисьор.
Освен с големият си перфекционизъм и отдаденост в работата, той е известен и с увлечението си към по-млади, дори незрели жени /в тази връзка в ония години е имал доста проблеми със съдебните власти/. За Милдред Харис се жени, когато е на 28 годишна възраст, а тя е на 16. Когато е на 35, сключва брак с 16-годишната Лита Грей. Когато навършва 44 години, Чаплин се жени за 19-годишната Полет Годар. Последната му любов е Уна, която Чаплин среща на 54г, а тя е само на 17. От брака си с нея има 8 деца, последното от които се ражда, когато Чаплин е на 72 години.
Всичко това е добре показано и в рождената му карта. Силно акцентираната ос Асцендент-Десцендент дава указания, че това е една от основните теми в неговият живот при това доста проблематична. Луна на Асцендент /Скорпион/- Марс съвпад с Венера на Десцендент в знака Телец. Много емоционален, активен в своите връзки, но изключително непостоянен, не знаещ какво иска, търсещ непрестанно. Влече го нестандартното, интересното, тайното, ако може да е винаги ново и вълнуващо/ Уран на върха на 12 дом във Везни, куинконс Венера/ . Опозицията, винаги дава едно люшкане, а и включените планети с изключение на Венера са в знаци в които не могат да проявят своите положителни качества. И всичко това се случва под „зоркият поглед на Сатурн“ /9 към 10 дом/ – съдебните дела, и забележете с всички жени той встъпва в брачни отношения и едва на по-късна възраст успява да намери своето щастие и спокойствие в лицето на Уна – ето, едно от влиянията на Сатурн.
Относно работата, там нещата са ясни. Слънце и Меркурий в съвпад в дом шести, а опозицията с Уран, може да се каже, че играе голяма роля в неговото творчество, защото тази позиция дава блестящи внезапни идеи, новаторски подходи, човек не може да остане незабележим!

Нели Станева

16.04.2020

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.