Кармични възли: Близнаци-Стрелец – 5.05.20


Кармичните възли са един от важните показатели за посоката в която ще се развива живота на човека. Южният показва нашите минали опитности и сферата в която ще се чувстваме най-комфортно, а Северният е свързан с това какви трябва да станем, в какво да се развиваме, да правим, ако искаме да изпълним предназначението си и животът ни тук на земята да бъде по – смислен и съответно изпълнена мисията ни, нашата земна задача. Човек трябва да върви и да се развива по северния възел. Затова правилното тълкуване на разположението на възлите в рождената карта е много важно. Най-добре се усеща влиянието и се случват значими неща в живота при възврат на възлите или при тяхната „смяна“, т.е. ако по рождение имате Южен възел в Близнаци, то при сегашният транзит върху него ще застане Северният. Дори физически да не се случи нищо, то психологически ще бъдете повлияни, а това влияние може да се окаже изключително важно за бъдещи събития които ще се случат в живота ви. И тук нещата много зависят от личните аспекти.

След транзита на възлите по оста Рак-Козирог, който ще приключи на 5 май, /много хора ще си отдъхнат/, преминаваме към една сравнително по-лека ос. Тази, която има отношение към ученето, усвояването на знания – конкретните срещу абстрактните, общуването и комуникацията с другите, свободата и вярата, разширението, практическата мъдрост, кратките пътувания и големите, забележителни пътешествия… Или Близнаци –  Стрелец. Оста трети – девети дом. 

В случая мащабните идеи, висшето, безграничното знание по Стрелеца, трябва да получи своето практично изражение и приложение по Близнаците. И понеже нашите умове, а и ежедневие е подчинено в момента на ситуацията с този безобразен вирус, надеждата ми е, че през този транзит е възможно да бъде намерено и подходящото лечение за него. Още повече, че Близнаци се свързва с дишането и белите дробове, а задачата на северния възел тук е да усвои практични умения, да открие конкретни начини за разрешаване на реални проблеми,  а Юпитер пък е този който отговаря за международните отношения, глобално, мащабното и негова е задачата да обедини възгледи, знания и вяра за обща кауза.  Но, като, че ли на първо място ние, хората трябва да усвоим умението да дишаме правилно, в синхрон с природните закони, да подобрим вибрацията на планетата /знам, че звучи абстрактно, но така го усещам/. И си мисля, че в случая Сатурн във Водолей много скоро ще се окаже един добър Учител…

И ще завърша с един цитат от книгата на руската астроложка Татяна Захарова „Как южният възел срещна северния“ която препоръчвам за по-доброто разбиране на кармичните възли.

Меркурий неизменно е сегашното, тъй като той е геният на практиката и тактиката, а Юпитер винаги поглежда в утрешния ден, той е геният на стратегията и теорията.

Вижте още: „Как южният възел срещна северния“

Нели Станева

03.05.2020

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.