Марс в Риби 13.05.2020


Влезе Марс в Риби, тръгнаха назад и „останалите“ и се започна…
Преди малко ми прекъсват филма /фен съм на „Откраднат живот“/ с извънредна емисия само за да ми кажат, че няма промени в правилата за извънредното положение!! Ето нагледно – на такива неадекватни действия ще сме свидетели за доста дълъг период от време.
Или – Действието /Марс/, равно на Неадекватен – /Риби, Нептун/, за да е по-ясно.
И така, попадайки в Риби, Марс губи едно от най-важните си качества – волята да се заяви и да действа открито!!
Тук той не е нито решителен, нито предприемчив, действията са сведени до минимум от забавени, през неадекватни, отиващи към нищо правене. Липсва импулс, липсва твърдост. По-скоро е чувствен, впечатлителен, действията са емоционално обагрени. Умее да изчака, колко трябва, дори да заблуди, за да постигне своите желания /но също така, да бъде и заблуден/. Склонен да се забърка в романтични ситуации, най -често с неизвестен край.
Този транзит ще е по-неспокоен и непредсказуем. Марс ще се включва в редица аспекти, и хармонични и предизвикателни, но имайки предвид, че много от планетите сега са ретроградни, едва ли ще се стига до вземане на кой знае какви важни и най-вече адекватни решения, което може да е за добро, но може да се случат и доста нелепи ситуации – затова казвам – непредсказуем!
Най-уязвими са хората с акцент на подвижният кръст, което ще рече знаците – Близнаци /да пази Бог, че имаме двама управници…/, Дева, Риби, Стрелец. Те могат да бъдат въвлечени в доста объркани ситуации, да бъдат изправени пред истории от своето минало.
Днес в новините ми направи силно впечатление един скандал с акции и намесата на името на важен държавник. Не му познавам хороскопа, обаче, знам, че родените на 13 юни имат Слънце в 22-я гр. на Близнаци, и случайно или не, днес Венера става ретроградна именно от този градус в квадрат с не кой да е, а с Нептун. А какво управлява Венера- финансовите въпроси. А отрицателните качества на Близнаци са празнодумието, сплетните, клюките. В напрегнат аспект с Нептун, човек и се увлича и го въвличат двойно!
По неблагоприятни са периодите края на май началото на юни. Тогава на изпитание на първо място ще бъдат поставени доверието, взаимоотношенията между хората, финансовото им състояние.
Периода 10 -16 юни Марс- Нептун са в съвпад- повишен е рискът от бактериални инфекции, отравяния, злоупотреби с алкохол, наркотици, кражби – тези теми ще са на дневен ред.
След 18 юни, нещата ще се поуспокоят, но това според мен е само привидно…
Все пак, енергията на Марс в Риби може да бъде насочена и в творчески занимания тренинги с психологическа насоченост, астродрама, йога, плуване и други по-духовно ориентирани практики, но това би било възможно само при едни хармонични аспекти и приложими от дълбоко осъзнати хора.
Със сигурно стана малко по-експанзивен този пост и буквално си ми дойде да го напиша отвътре, на фона на брифинга, но моят огнен Марс не трае и съвсем недолюбва позицията в която се намира в момента /знака Риби/ и изобщо цялата тази ситуация….😃

 

Написах го снощи, на страницата ми във Фейсбук – Плерома , но реших да го споделя и тук за да достигне до повече хора

НелиСт

14.05.2020

 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.