Цикли на живота и взаимоотношенията


Партньорът може да те разболее, а може и да те излекува. И това е самата истина! Всичко зависи от „личната програма“. Едни хора са щастливи в своите партньорства, други не чак толкова, а за трети те могат да се превърнат в истинско бреме. В астрологията има специален раздел който разглежда взаимоотношенията, а планетите които основно се свързват с тях /разбира се не изолирано от цялото/ са Марс и Венера. И обикновено когато те са в ретроградна фаза, тогава като, че ли най-често се „отварят очите“ и се правят лични ревизии. Следващите месеци предстоят такива фази и аз си мисля, че за много хора ще настъпи период на равносметка на много нива.

На първо място, трябва да се анализира много внимателно каква е способността на самият индивид да установява връзка, защото всъщност всичко започва първо от нас самите! Важно е да се проследи кои домове са активни и силно акцентирани, в кои домове от моята карта попадат планетите /особено личните/ на партньора, както и моите в неговата. Изобщо как ние си взаимодействаме, сработваме. Има ли силно привличане, привързаност между нас или обратно – пречим си, отблъскваме се, караме се, но продължаваме да сме заедно и дори се чудим защо все още… /и затова също си има причини/! Значенията са много, и през различни периоди от време ще доминира или позитивното, или негативното, в зависимост от конкретния аспект на планетата с рождените разположения и от приоритетите, ценностите и равнището на разбиране на двамата индивиди. И колкото „по-напред“ върви връзката, толкова повече се дава възможност на планетите да се проявяват.

В този ред на мисли, в днешното ревю ви представям едно много добро заглавие, написано през далечната 1979 и допълнено през 1993г. Авторът няма нужда от представяне, защото няма сериозно занимаващ се с астрология, който да не е чувал и прочел поне една книга на Стивън Аройо.

Това е сборник лекции, които авторът е обединил умело в едно полезно помагало, което може да се чете отново и отново и в което повярвайте, с изненада всеки път ще откривате по нещо ново. В ясен и стегнат вид, Аройо поставя акцент върху най-важното, а самият той има в хороскопа си подчертан седми дом.

От книгата ще разберете как и какви техники да използвате при работа с партньорски хороскопи, как да тълкувате правилно домовете в синастрията, как да тълкувате транзитите и циклите на планетите. Първият раздел е посветен на Марс и Венера, двете най важни планети в астрологията които разглеждат женското и мъжко начало. Разгледани са редица примери от живота, неща с които всеки малко или много се е сблъсквал, въпроси които много пъти си е задавал.

Изключително полезен учебник по синастрия който препоръчвам с две ръце!

Избрала съм този кратък откъс от книгата

Синастрии и карма

Ако предположим, че превъплъщението е истина, а аз вярвам, че е така, в синастриите можете да намерите много неща, свързани с кармата. He знам дали всички тук вярват в това, но ми се струва, че множество връзки намират обяснението си, когато ги гледате от този ъгъл. В контекста на кармата вие можете да вървите напред до безкрайност, ако вярвате, че тя е наистина космически закон, че всичко е резултат от връзката между причина и следствие и преживяното, включително всички нюанси на битието и взаимоотношенията, е преплетено с това кармично отдаване и получаване. Тогава всичко в картата можете да разглеждате по този начин и то се превръща почти в безсмислица. Но има неща, които като че ли са специално и очевидно свързани с работи от миналия живот, със ситуации, където хората обикновено чувстват или се идентифицират с мисълта, че „сякаш дължа нещо на някого“ или „този човек наистина ми влияе по някакъв начин“, или „той има власт над мене“.

Така че първото, което трябва да погледнете, е Сатурн. Най-напред домът от вашата карта, в който попада синастричен Сатурн – той винаги показва област от живота, в която този човек може да ви даде някой урок. В повечето случаи тези поуки са изключително положителни – не трябва да гледате на Сатурн като на нещо зловредно – например да казвате: „О, Сатурн на Джордж попада в моя втори дом, значи затова, откакто се оженихме, сме толкова бедни!“ В това може да има известна истина, но какво стои в основата? Много от моите приятели имат Сатурн, който попада в моя пети дом, но аз получих някои наистина добри уроци; и в действителност един от тях действително ме научи как да се забавлявам повече, макар че Сатурн по дефиниция е ограничение. Напротив, той изобщо не ме ограничаваше. Слънцето и Луната му бяха в Телец – добре известно е, че това положение дава на човека умение да се забавлява добре. А и да може добре да си почива.

Но да вземем аспектите на Сатурн. Ако нечий Сатурн се свързва с вашите лични планети или асцендента – особено с асцендента, Слънцето, Луната или Венера, обикновено е налице силна привързаност. Като казвам привързаност, разбирам го буквално. He е непременно добра или лоша – просто привързаност. С този човек е свързана някаква ваша сигурност. Често това се проявява ето как: човекът, чийто Сатурн се свързва с вашето Слънце, Луна, асцендент и така нататък, някак ви влияе. В някои случаи ви държи дори под чехъл. Сатурн е власт, нали така? Те имат власт над вас. Общо казано, поне в началото на връзката в този живот вие автоматично усещате, че им дължите нещо – те имат власт над вас. Или сте им длъжни, или ги уважавате, или се стремите да се изравните с тях – заедно вие се чувствате по- сигурни. Човекът със Сатурн винаги е структуриращият. ,,Виж, ще направим това и това, а после еди-какво си“ – те определят структурата, планирането, те носят отговорността, заели са позицията на властта….

Цена: 17лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

16.05.2020

Форма за контакт:

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.