Меркурий в Рак. Ретроградна фаза 18.06.


Един сравнително дълъг, многообразен транзит през който ще наблюдаваме различните лица на Меркурий.
До 5 август ще остане в знака и отново ще се заговори за родината и патриотизма, за семейството, за авторитетите, за съхранението на ценностите ни като нация, така, че предстоят топли, понякога разгорещени разговори, мисълта е насочена към най-близките ни хора, интуицията е силна. Много ще се върнат „назад“ към своето минало и корени. Няма да липсват и обичайните недоразумения, затова трябва да го даваме по-кротко, и по-спокойно по всички меркуриеви теми. И отново акцентиран ще е кардиналният кръст.
Това са по-важните дати и периоди на този транзит:
На 2 юни, Меркурий навлиза в своята ретроградна сянка и това се случва в 5-я гр. на знака. Това означава, своеобразен старт на ретроградната фаза. Започват неясните и объркани ситуации, в случая обаче имаме хармонични аспекти с Уран и Марс, така, че за някои това може да се окаже един ползотворен период за преосмисляне на стари планове, както и за внезапно дошли нови идеи. Не са изключени и промени в поведението, ексцентрични и нестандартни предложения, нетрадиционни  решения които имат отношение към новите технологии, а темите ще са любов, семейство, изкуство, творчество
На 18 юни започва същинската ретроградна фаза /15-я гр./, която продължава до 12.07.
Самата стационарна фаза и обръщане се случват при напрегнат аспект с Марс, който тогава вече ще е преминал в Овен / готов да поеме щафетата/. Периода може да е взривоопасен. Хората стават по избухливи, по-импулсивни, язвителни. Липсва такт в общуването. Така, че дните 9-15.07 са сравнително по-напрегнати.
На 27 юли това влияние се „изчиства“ и меркурианските дела могат да поемат отново в „права посока“.
5.08 – Меркурий преминава в знака Лъв.
Ако гледате на всяка ретроградна фаза /а тази година ще ви предложи една след друга много такива/ като време за равносметка, то периодът би бил значително по-спокоен. И въпреки обстоятелствата които реално не могат да бъдат променени, ние все пак можем да изберем как да реагираме на тях.

Свързани статии:
28.05.2020

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.