Сириус


На 18 юни, Меркурий става ретрограден на 14.45гр. в знака Рак, в точен съвпад със Сириус – най-ярката звезда в Северното полукълбо. Тази фаза продължава до 12 юли, като вестоносецът ще се върне до 5.29гр на Рак. Емоционален период подходящ за поглед навътре. Време което ще ни връща назад, време в което е добре да забавим своя ход и да си дадем сметка за важните и истински ценните неща в нашият живот.

Вижте какво казва и как тълкува Сириус, астрологът Рейнолд Ебертин. Цитата е от книгата „Неподвижните звезди и тяхното тълкуване“, изд. Лира принт

Сириус, който е на муцуната на Голямото куче, известен и като „блестящият“ и „сияйно искрящият“, е най – ярката звезда в северното полукълбо. Играе важна роля в митологията и призоваващата магия. Светилища на Сириус има в Египет, Персия, Гърция и Рим. Древните германци го наричали „огъня на Локи“. Тази звезда е „само“ на осем светлинни години от нас. В природата й има Марсови и Юпитерови черти. От незапомнени времена тя е „кралската“ звезда, но е известна и като свързана с насилие. При добри връзки обещава слава, почести и богатство. На асцендента и съчетан с Марс, Сириус може да бъде много опасен. Тогава се наблюдава нахална пробивност с прекалено много амбиция, което води до опасност от наранявания или покушения срещу живота на човека. Според традицията Сириус ще даде „славна“ смърт с почести в задгробния живот, ако е позициониран в осми дом.

Ако е в добър аспект с Марс и Юпитер и близо до меридиана, обещава придобиване на голямо богатство, късмет в търговските начинания или държавните дела. Такова разположение на Сириус е и много благоприятно за военни, юристи и държавни служители.

Сириус в съвпад със Слънцето и добре поставен в космограмата е откриваем при голям брой важни и известни личности. Вероятно е издигането им да е станало възможно чрез протекция от влиятелни хора.

Слънце в съвпад със Сириус е случаят на американския президент Калвин Кулидж и писателите Паул Келер и Херман Хесе. При Ялмар Шахт асцендентът е в съвпад с тази звезда – наричат го германския финансов магьосник. Алберт Айнщайн има Сириус в конюнкция с асцендента в съвпад с Юпитер, който е на срединната точка Уран/Плутон. При Елена Петровна Блаватска, основателката на теософското движение, Сириус е на асцендента = Плутон = Меркурий/ Юпитер.

Уилям Бут, основател на Армията на спасението, има Луна, позиционирана със Сириус. При католическия светец Падре Пио Венера е в съвпад със Сириус.

Откривателката на радия Мария Кюри има Сириус с Уран = Марс/Юпитер. В космограмата на Ханш Дриш, известен биолог, философ и парапсихолог, Сириус е в съвпад с Уран = Нептун = Меркурий/Юпитер.

Повече за тази ретроградна фаза на Меркурий прочетете в статията: Меркурий в Рак. Ретроградна фаза 18.06.

и още: Неподвижните звезди и тяхното тълкуване

НелСт

17.06.2020

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.