Пръстеновидно слънчево затъмнение в Рак


Тази нощ в о.44ч. Слънцето преминава в знака Рак и само броени часове след това ще се наблюдава пръстеновидно слънчево затъмнение.

Първият и последният градус на всеки зодиакален знак е особено място и събитията които би могло да отключи това затъмнение ще са съдбоносни, с едно важно уточнение – в рождената карта да има явни показатели за това!

Предстои неспокойно, различно, горещо, запомнящо се лято. Време през което ще се връщаме по-скоро назад, отколкото ще вървим напред. Настоящият период не е лек и до края на годината отново кардиналните знаци са тези които ще бъдат изправени пред редица изпитания и дилеми, а това са Овен /най-силно влияние/, Рак, Везни, Козирог. Сега времето е добро за равносметка, защото с каквото и да се захванем, то ще е нетрайно, безрезултатно, ще загубим ценна енергия, а тя ще ни е много необходима за по-нататък… Добре е да бъдем по смирени, по-пестеливи, да видим кой стои редом до нас, да ценим и уважаваме най-близките си, да си дадем сметка кое действително е важното за нас в този живот. На много хора им предстои да се разделят с остарели модели, начин на мислене, илюзии. Това преобръщане на света което започна в края на миналата година ще продължи и ако има хора които не са осъзнали тези процеси до този момент, то в близките месеци им предстои да го разберат.

През погледа на астрономията

Информацията е от Катедра Астрономия към Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, сайт, който следя с интерес и най-вече тяхната фейсбук страница.

Освен от Югоизточна Европа, затъмнението ще се наблюдава като частично още от Африка и Азия.

Ивицата на пръстеновидното затъмнение ще премине през много по-ограничен район: тя ще започне от Централна Африка – в Демократична република Конго. Ще пресече Южен Судан, Етиопия и Еритрея. След това ще продължи през южната част на Арабския полуостров – Йемен и Оман, ще пресече Северна Индия, Китай и о-в Тайван. Пръстеновидното затъмнение ще завърши в Тихия океан – в района на Марианските острови, южно от о-в Гуам.

Максималната фаза на затъмнението ще настъпи в 09:40:06 ч. българско време (06:40:06 UTC) и ще се наблюдава най-добре и с най-голяма продължителност (38 секунди) от района на град Джошимат (Joshimath) в щата Утаракханд (Uttarakhand), Северна Индия. Там ивицата от която ще може да се наблюдава пръстеновидно затъмнение, ще бъде широка само 21.2 km. По време на максималната фаза ще бъдат закрити 98.8% от площта на слънчевия диск, а останалите 1.2% ще бъдат видими като много тънък пръстен около лунния лимб.

Пръстеновидно слънчево затъмнение в Рак. Така ще изглежда наблюдавано от гр. София / Катедра по астрономия/

От България затъмнението ще се наблюдава само като частично, и то с малка фаза. За София явлението ще започне в 08:04:31 ч., а максимално закриване на слънчевия диск.

 

Заглавно изображение: лична фотография. На зазоряване – 21.06.2020 6.50ч. София

 

НелСт

20.06.2020

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.