Марс в Овен. Ретроградна фаза


И така, лека, полека дойде време и за следващото астрологично предизвикателство.

С един приятел наскоро си говорихме, къде на шега, къде наистина, че тая година ще я „отпишем“. Психологическите моменти няма да засягам и анализирам – тях ги оставям за психолозите. Астрологията е безценна когато ти е в помощ практически, в ежедневието и от към тази страна най-вече я използвам и аз.

И така, на 28 юни, една много важна, лична планета влиза в знака на своето господство – Овен и ще остане в него чак до 6 януари 2021г. Един много дълъг /не, че е нещо нечувано/ и в случая доста предизвикателен транзит.

Марс има отношение към волевите действия които извършваме ежедневно, начинът по който заявяваме себе си, нашата физическа издържливост, нашата устойчивост и физическа издържливост, смелост, решителност. Той има отношение и към медицината, лекаря, хирурга, острите, бързопротичащи, трескави състояния, в това число и към вирусните такива. Марс още е предприемача, човекът който се впуска в бизнес начинания, често рискови, човек, който се води преди всичко от своя импулс. В идните месеци забравете да си правите целенасочени планове и да започвате нещо ново за което се изискват горните качества, защото през целият период, в една или друга степен всички тези фактори които изброих малко или много ще бъдат подложени на изпитания. И това касае предимно кардиналният кръст и най вече знакът Овен.

Като по напрегнати периоди се очертават края на юли и почти целият август. На 26 юли Марс навлиза в своята ретроградна сянка, а това е 15-я градус на Овен, градус на който ще се върне отново на 13.11 в своя ретрограден път. През този си път, планетата ще направи редица предизвикателни аспекти с Меркурий, Сатурн, Юпитер, Плутон, последните три планети са в ретроградна фаза, а Марс е в близък съвпад с черната Луна – една ретроспекция назад към миналото. В периода има риск от повторяемост в различни области от живота /според рождената карта/, риск от загуби свързани с неефективна работа, разкриване на неприятни истини, опасност от неконтролируемо напрежение и действия, опасности, инциденти. Изобщо с каквото и да се заемете когато Марс е ретрограден, то не е така спорно и може да се обърка. Ясно е, че животът не може да спре и да не правите нищо, но нека то да не е свързано с големи очаквания и рискът да е премерен /доколкото е възможно/.

Стационарно ретроградната фаза на Марс започва на 5.09, а на 10.09 настъпва и същинската ретроградна фаза в 28.8гр. Овен. Изобщо отрязъка 15 – 28 на Овен е важен, особено, ако там попадат лични планети или куспиди!

Повишено внимание в дните около есенното равноденствие – 22.09,

Пълнолунието  на 2.10 в Овен и особено Новолунието във Везни на 16.10.  – това според мен ще са едни от най-трудните периоди за тази като цяло трудна година!

На 14.11 приключва същинската ретроградна фаза на Марс, а стационарната на 25.11. След тази дата, Марс постепенно ще нормализира своя ход и на 6 януари, ще напусне знака Овен!

Влиянието на всеки един транзит се проявява изключително индивидуално за всеки човек, но като общи насоки, от края на юли нататък не е добре за никакви нови начинания, особено такива в които се изисква вашето активно участие и лична отговорност. Да се избягват всякакви хирургически операции /освен ако не са спешни/. Да се внимава при пътуване с автомобил, влак, мотор, изобщо сухопътен транспорт, да се внимава с екстремните спортове, да се избягват рискови ситуации.

За ситуацията около вируса не се наемам да правя някакви категорични прогнози, защото не съм мунданен астролог, но при тези аспекти, едва ли ще има спокойствие, напротив, по-скоро се очаква повторяемост на събития, да не кажа и нещо непредвидено!.

И както всички сме свидетели, едни други маски падат в последните седмици и дни и тази тенденция ще продължи!

Нели Станева

28.06.2020

Ако се интересувате от лична астрологична консултация с мен, изпратете запитване като попълните формата:

2 Comments

 1. Здравейте, Нели!Сигурно при мен ще е важен транзит, отрязъка 15-28 Овен се свързва с точна опозиция на стелиума ми във Везни-Луна,Лилит,Плутон,втори дом и тригон към стелиума ми в Стрелец-Марс,Нептун,четвърти дом.Овен е осмият ми дом,асцедент Дева, зодия Скорпион. Моля,кажете ми вашето мнение и съвети!

  Харесвам

  1. Здравейте Uran,
   Най – общо: Домът, работата ви /кариерата/, имуществени и финансови въпроси, здраве – време за тяхната ревизия.
   Надявам се, този транзит да ви донесе полезни и добри неща – те винаги са добре дошли.
   А относно предизвикателствата, в периода /особено ретроградния/ избягвайте новите начинания в които се изисква лично участие, бъдете внимателна към личното си имущество, работа, финанси, съхраняването на личната енергия, избягване на конфликтни ситуации, шофирайте с повишено внимание /„бързай-бавно“ сега важи особено/.

   Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.