Второ новолуние в Рак – ново начало или строга ревизия.


На 20 юли вечерта /20.32ч/ предстои второ Новолуние в знака Рак. Както се вижда на картата, Слънце и Луна се съединяват в последните градуси на знака и са в съвсем точна опозиция с ретроградния Сатурн, освен това всички те попадат и в негова терма, което усилва всички сатурниански качества – контрол, ред, яснота, в едно с ретроградните Юпитер и Плутон. Това само по себе си е индикация, че очакваното ново начало няма да е съвсем ново. По скоро ще е една много строга ревизия!

Освен това планети в последният градус на даден знак не са в силата си, те са както се казва „на финала“, енергията им е по-слаба, събитията са непредсказуеми, считат се за кармични.

Това Новолуние ще е време в което се очаква и кулминация на събитията от последните дни. Лично аз не съм оптимист и мисля, че до желани и адекватни решения няма да се стигне. Първо тези протести започнаха при едни неблагоприятни аспекти /както писах и тогава/, на Луна в Риби и то в съвпад с Нептун. Второ, следя новините от които разбирам, че на 20 юли /денят на Новолунието/ ще се разглежда и дебатира внесения вот на недоверие. Тези дебати, ще преминат изцяло на балсамична Луна, което не е добър знак и от което няма да произлязат ясни и удовлетворяващи резултати. Иначе, те ще са разгорещени, гневни, но и емоционално обагрени, защото Меркурий, който ще е един от главните участници в тях, в момента е в знака Рак, вече директен и в аспект и с Марс и с Уран!

И не на последно място, дори да се стигне до оставка, задават се много трудни времена и който и да управлява България – спокойни дни за народа няма да има! По-скоро, догодина след март месец /когато са и редовните избори и астрологически, периода е много по – подходящ/, биха могли да се видят наченките на едно ново начало, а всичко останало ще са напъни, връщане назад, много неясноти и трудности. Истината е обаче, че процесите към това начало започват именно сега и те ще доведат промените!!

Много ми хареса вчера един пост на Адрияна Вотей, в която тя говореше, че поколението родено през 1989г /когато започна всичко/, „ще трябва да порасне, за да се смени тази карта и колелото да влезе в Пътя“.

И съм абсолютно съгласна с това, защото тези млади хора /сред които и една от моите дъщери/преживяват в тези времена своя първи Сатурнов възврат – какво по-добро знамение от това! Надеждата ни е в тях и ние вече сме свидетели на тяхната нетърпимост и силно желание за промяна и ново начало! Дай Боже да се случи, но това няма да стане с вълшебна пръчица, нито ще е „от днес – за утре“. Трябва много работа, вяра, чест и сърцатост.

НелиСт

17.07.2020г

3 Comments

 1. Объркала съм се,не засяга Юпитер.Щеше,ако новолунието е на 2гр Рак.Извинете.Въпросът ми е как ще се изиграе при мен,какво ново начало и каква ревизия?

  Харесвам

  1. Здравейте Uran,
   Статията както винаги е с по-общ характер, макар да знам, че много хора се разпознават или им пасва написаното 🙂
   По много причини, не мога да коментирам аспектите които посочвате, но чисто образователно – не може да бъде засегнат само „част от стелиум“, ако това действително е стелиум по всички астрологични правила!
   Иначе, що се касае за конкретната ос 5-11- тя засяга желанията, приятелският кръг, децата, начинът по който разпускате и се забавлявате. В тези области може да сте по емоционална през идните дни и ако ще „ревизирате“ нещо, нека бъде То.
   Поздрави
   П.П. Отговорът е към двата ви коментара.

   Харесвам

 2. Здравейте Нели, второто новолуние в Рак е отново в 11ия ми дом,в края.Нямам планети в Рак,но пък то ще засегне в квадрат Юпитера ми,който е на 2гр Везни,втори дом,част от стелиума със Сатурн и Венера. Юпитер управлява 4ия и 7ия ми дом.Бихте ли ми казали какво ново начало и каква ревизия ми предстои?Накъде да се насоча?Благодаря от сърце

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.