Комбинацията на звездните влияния


Какво е космобиологията?

Научна дисциплина, която се занимава с възможните съответствия между космоса и органичния живот и с влиянието на космическите ритми и движението на звездите с всичките им потенциали и предразположения, върху човека, неговият характер и съдба, както и върху цялостния живот на растенията и животните на земята. 

Авторът на книгата, Рейнолд Ебертин е астролог, изследовател, който прави дългогодишни изследвания върху връзката между анатомичните съответствия и зодиакалните градуси, използва в своята практика полупунктовете, прилага в практиката си срединните точки.  Работата му е насочена към медицинското приложение на астрологията, като средство за диагностика, удачен избор на време за насрочване на операции и различни превенции. Поради тази причина, Ебертин е смятан за основателя на съвременната космобиология.

Информацията в книгата е поднесена изключително подредено, почти в табличен вид и много разбираемо за този който иска да задълбочи своите познания в тази дисциплина. Акцента е върху космобиологичния характер и съдбата, изследвани чрез тълкуване на планетите и други астрономически точки в рождената карта. Описанията на различните комбинации от срединни точки са добре дефинирани, лесни за следване и прилагане.

Ето какво казва Ебертин:

„Интерпретацията на самата рождена диаграма и на житейските събития става по-лесна и по-разбираема, ако човек започне от осъзнаването, че всяко действие е родено от определена емоционална структура и обратно, всяко събитие предизвиква емоционална реакция.

Така че не е важно да изтъкнем определени събития в съдба­та на човека – което може да доведе до неправилни прогнози, тъй като винаги има преобладаващи влияния, които не можем да определим, а е важно това, че благодарение на определени астрономически конфигурации можем да възприемем или да раз­личим специфичното състояние на душата на човека. Например, ако трябва да вземем предвид съвпада със Сатурн, транзитиращ над рождената Луна, някои традиционни правила показват „бо­лест, докато други сочат „смърт на майката или съпругата“ или „трудни обстоятелства в домашния живот“ и т.н. Но във всеки случай тук трябва да се справяме с емоционална (Луна) депресия (Сатурн) или емоционално потискане, или тъжно настроение. Подобно емоционално състояние може да бъде диагностицирано с известна сигурност, но не и събития като болеет, смърт и т.н.

Тук е важно да вземаме предвид това, че всяко съчетание в космограмата, от една страна, може да бъде значимо изтълкувано само във връзка с другите съчетания; от друга страна, сведенията за възрастта, пола, актуалните житейски обстоятелства, възпитанието и т.н. са съществени, за да оформим вярна картина и следователно да дадем правилен съвет и помощ.

Поради тази причина е необходимо да съотнасяме един с други елементите на тълкуванието, възникващо от различните конфигурации, точно както набор от различни взаимосвързани научни формули.“

и още един по-любопитен откъс:

„Помощ за медицината

Американският лекар д-р Е. Андрюс е автор на статия, озаглавена „Разговор с Луната – цикличната периодичност на следоперативното кървене“. Д-р Андрюс забелязал, че в определени периоди има по-силна от обичайното тенденция за обилно кървене. Той и други специалиста намират, че: „В операционната има дни, когато кръвоизливите са незначителни; в други случаи правило на деня става упоритото и обезпокоително кървене.“

Една от неговите сестри посочила на д-р Андрюс, че луната може да влияе, но той сметнал това за абсурдно; „но без да знам, тя започнала да записва кървенето в календар и успя да ми докаже, за мое учудване, че кървенето наистина съвпада с пълнолунието. Всъщност пациентите с кървене бяха така определено групирани според лунния цикъл, че решихме да съберем допълнителни данни по-научно и по-пълно, а не просто да ограждаме дати в календара.“ След това д-р Андрюс проверява над 1000 случая на кървене при операция на сливици между 1956 и 1958 година. Статистиката показва, че 82% от изследваните случаи са в интервала между първата четвърт и един ден преди третата четвърт на лунния цикъл, тоест 82% от силните кървения се съсредоточават около пълнолунието. Други лекари, например д-р Карл С. Маклемор от Орландо, получават сходни резултати. Д-р Андрюс прави една стъпка по- нататък. Проследява кръвоизливите при пептична язва в същия период, от 1956 до 1958 година. Отново се вижда, че кървенето е най-изявено в периода на пълнолунието.

Други двама американски лекари, д-р Ейбрахам и д-р Уолтьр Менакър проучват влиянието на лунния цикъл върху възпроизводството при човека. Те установяват, че: „В деня на пълнолунието има средно 7% повече раждания, отколкото в деня на новолунието.“

Препоръчвам тази книга за по-задълбочено изследване на хороскопа. Бих я определила като наръчник за работа със средините точки (мидпойнти).

 

Цена: 16лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка  и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

29.07.2020

Форма за контакт:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.