Новолуние в Лъв – 19.08.20


Много точни аспекти, преобладаващо хармонични конфигурации и взаимовръзки между планетите.

На лично ниво, период за изяви, лидерство, творчество. Точните аспекти на Новолунието с кармичните възли, могат да дадат важно указание накъде да вървим, кои са сферите в които можем да очакваме промяна, да имаме напредък, ако сме креативни и не се страхуваме да заявим нашите заложби открито. От друга страна, ще ни подскажат и кое е това от което трябва да „се пуснем“. Възможности да прогледнем за минали грешки, да ги изправим и трансформираме. Тези възможности, може би ще доведат до важни промени за много хора, стига да успеят да ги видят и да не се изплашат. Защо казвам това. Слънцето е управител на това Новолуние и то е в съвсем точен 150 градусов аспект /куинконс/ със Сатурн /планетата, която ограничава, контролира, поражда страхове/, но пък ключовата дума на този аспект е Възможност. Такава могат да видят, хората със Слънца, планети и важни точки които попадат на 26-27гр. на знаците Лъв-Козирог.

Макар, че преобладават хармоничните аспекти, те могат да се окажат и доста подвеждащи. В дните около и след Новолуние, Меркурий попада в лъчите на Слънцето (точното „изгаряне“ е на 17 август). Това трябва да е знак за внимание по отношение на всички Меркуриански дела. В такива дни мисълта може да е по-отнесена, на моменти да ни изневерява, склонни сме към необективност, а знака Лъв допълнително става арена на прекалена помпозност, преувеличаване, самоизтъкване в общуването. Да се избягва покупка на техника, да не се встъпва в договорни отношения, да се внимава при работа с документи, както и такава свързана пряко с комуникация, поне до към 23 август. В добавка към това, точният хармоничен аспект Венера – Уран, може да поразвърже кесиите, особено що се отнася до покупки свързани с дома, семейството, красиви, луксозни предмети за лична употреба и разкрасяване, както и такива свързани с развлечения, хранене. На някои може да им се прииска да вложат пари в нещо по-значимо, иновации, бизнес, акции. Тук искам да подчертая следното: Много хора сега са привлечени от новата криптовалута, някои търсят възможности за инвестиции или работа свързана с нея. Да, този вид валута ще продължи да се развива и да се налага в бъдеще, но е добре да се знае, че не на всеки човек е „дадено“ да печели и да се развива във финансовата сфера (и това е написано добре в хороскопа му, стига да може да го прочете), така, че дори всичко да ви се струва на пръв поглед много лесно – преценете трезво, дали това е вашето „нещо“!

И за накрая Марс в Овен, който носи със себе си трудно контролируема сила отправяйки предизвикателен аспект към стелиума (Юпитер, Сатурн, Плутон) в Козирог. Но пък, именно когато нещо се разруши, на негово място има шанс да се изгради нещо ново, нали? Стига, да е към по-добро. И единствено времето е това, което дава оценка на тези неща. Все пак, Марс вече е значително бавен ( движението му е едва 35%) и тази скорост ще продължава да пада до стационарност, което донякъде отслабва разрушителните му способности. Но пък тази забавеност, води след себе си ненавременни, некоординирани, до невъзможни действия (както обичам да се изразявам за тази фаза – като с вързани ръце си) и всичко това допълнително усложнено от съвпада с Лилит, който ще има своето продължение. При всички случаи човек трябва да си има едно на ум, особено огнените знаци; да не прибързват и да не се поддават на нездрав оптимизъм, който със сигурност ще ги споходи идните дни.

Чисто практически, дните около Новолунието може да са изпълнени с повече напрежение, спад на енергията, но пък от своя страна и спад на някой и друг килограм. След 20 август дните ще са по-спокойни и може да се пристъпи към реализиране на набелязаното.

Насладете се на последните летни дни, защото на 23 август, с преминаването на Слънцето в знака Дева, започва подготовката за среща с есента!

Нели Станева

16.08.2020г

За по добра визуализация, кликнете върху изображението:

Имате въпроси? Пишете ми: