Хорарна астрология, Алфи Лавоа


Как е възможно картата, построена въз основа на момента, когато някой задава въпрос на астролога, да съдържа в себе си всичките причинно следствени връзки, водещи до изхода от ситуацията? Какво се получава в такъв случай? Хорарната астрология ясно дава да се разбере, че законите, по които е изграден светът, са още по-непоклатими, отколкото може да ни се струва, и че на практика действат съвсем различни причинно-следствени връзки.

Алфи Лавоа е доказан майстор на хорарната техника. Тази негова книга е много добра разработка, в която има елементи от съвременните течения в астрологията, без обаче да се игнорират принципите на традиционната астрология. Книгата е много добро практическо помагало, написано ясно и разбираемо, в което са дадени всички необходими основни правила за построяването на хорарна карта. Освен това, Лавоа е известен като практик и се занимава със съвсем традиционните проблеми на хорарната астрология, като набляга на намирането на изгубени вещи и предмети. В книгата се представени десетки примери и стъпка по стъпка е обяснено достигането до тяхното разкриване, посочени са всички взаимовръзки точно и ясно, без излишно разтягане, каквато е същността на хорарната астрология.

Построяването на всички хорарни карти в книгата са по най-често използваната домова система, тази на Плацидус.

Ето какво споделя авторът за този свой труд:

Повечето хорарни разработки и техники, които съм използвал, са мои собствени техники и методи, извлечени от личните ми изследвания и работа над хорарите. Това, което ще се опитам да представя в тази книга, е моят 34-годишен опит в хорарната астрология; длъжен съм да ви предложа да преминем заедно целия ми път на проби и грешки, както и да ви представя крайния резултат – техники, които отново и отново имат невероятна точност и предсказателна способност. Въодушевен съм от мисълта да споделя в настоящата моя втора книга по хорарна астрология тези методи, които, както зная работят за мен и ще работят и за вас.

Книгата е подходящо настолно четиво по хорарна астрология. Поради изключително достъпният език с който е написана, препоръчвам я горещо и за самообучаващи се, които са усвоили основните астрологични принципи и понятия.

Нели – Плерома

03.09.2020г

 

Форма за контакт:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.