Скритата ви същност. Разбулените тайни на дванадесети дом.


За да владееш себе си, тръгни навътре

Плотин

Дванадесетият дом – домът на скритата същност, тайните, дълбокото несъзнавано, самотата, сънищата, оттеглянето от външния свят. Тези които се занимават сериозно с астрология, ще се съгласят с мен, че това е един от най-трудните домове за разбиране и интерпретиране в рождената карта. Благодарение на Трейси Маркс, авторка, добре позната в астрологичните среди, всеки може да направи личен опит да разбули тайната на този свой дом, а практикуващите астролози, ще открият допълнителен източник за обогатяване на знанията.

Стилът на авторката е разбираем и изключително приятен за четене. В своите трудове тя си служи с много лични примери, които свързва с подходящи цитати, като по този начин читателят бива дълбоко докоснат и може да си представи написаното много образно.

Настоящото заглавие е разделено на няколко части, като всяка една от тях има определена цел. В първа част, „Дванадесети дом: скритата ви мъдрост“ е разгледано дълбокото значение на този дом, неговите различни функции и връзката им с разположението на планети и знаци. Във втора част, подробно са разгледани разположенията на знаците, планетите и кармичните възли които попадат в дванадесетия дом на хороскопа, както и на тези които го управляват. Третата и четвъртата част; „Психодинамиката на конфликтите на дванадесети дом“ и „Процесът на интегриране“ е адресирана към хора, които са се ангажирали със своето лично развитие и искат да напреднат отвъд чисто интелектуалното разбиране, да започнат по-дълбоко психологическо самоизследване. В тези части са разгледани и някои смущения, асоциирани с конфликти на дванадесети дом свързани със срам, страх, вина и разпадане. Този раздел ще ви помогне и насочи да откриете как става психологическата промяна, ще се научите по-добре да улеснявате процесите на собствения си растеж.

Петата част е посветена на сънищата – „Себетрансформиране чрез работа със сънищата“. Каква е тяхната символика, как да си ги припомните, как да ги интерпретирате, как да ги разбирате и да ги използвате градивно.

В шеста част –  „Преживяването на съня: изследване на случаи с дванадесети дом“ ще намерите хороскопи, сънища и животоописания на шест души с планети в дванадесети дом, които са посещавали групи за сънища които авторката води. Освен това, тук авторката разказва за своя няколко годишен опит на лично израстване чрез работа със сънищата.

Дванадесетият дом е складът у нас, където живеят и вътрешните ни демони, и вътрешните ни ангели. За да се придвижим напред и да се свържем с ангелите – източниците на нашето творческо вдъхновение, духовност и най-висшите изражения на любов и служене на човечеството, трябва първо да тръгнем надолу. Необходимо е да се изправим пред призраците на миналото, неуспехите, униженията и болезнените преживявания, които ни тормозят. Трябва да посрещнем нерешените си проблеми и всичко, което не харесваме у себе си – нашия гняв, алчност, жестокост, разточителност, суета, както и всичките качества в нас, които харесваме и ценим, но които все пак се колебаем да признаем. Пътуването ви през вашия дванадесети дом – чрез астрологическо и психологическо разбиране, чрез работа със сънищата и чрез пряк емоционален опит – вероятно ще бъде и болезнен, и весел процес. Като се изправите пред енергиите на дванадесетия си дом, като се свържете с тях и ги трансформирате, ще ви се наложи вероятно да се сблъскате с най-тъмните, най-изкривени, най-разрушителни или най-наранени части от вас. Но има вероятност и да откриете скрити таланти и извори на задоволство, които лежат заровени в тези сенчести същности, както и нови измерения на собствената ви мъдрост, любов и духовност, които по-рано не сте можели да признаете или да достигнете. 

Препоръчвам горещо тази книга (самата аз, започвам да я чета обстойно още тази вечер). Тя ще се хареса особено на тези които обичат да четат психологическа астрология, „търсачите“, които обичат да се вглеждат в себе си, да се самоизследват. За по-доброто разбиране е необходима добра астрологична основа, но е възможно да стане и обратното, тези които притежават по-добра психологическа, да бъдат запленени от астрологията!

Книги от същият автор:

Планетните аспекти, от конфликт към сътрудничество

Цена: 18лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка  и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

07.09.2020

Форма за контакт:

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.