Скритата ви същност. Разбулените тайни на дванадесети дом.


За да владееш себе си, тръгни навътре

Плотин

Дванадесетият дом – домът на скритата същност, тайните, дълбокото несъзнавано, самотата, сънищата, оттеглянето от външния свят. Тези които се занимават сериозно с астрология, ще се съгласят с мен, че това е един от най-трудните домове за разбиране и интерпретиране в рождената карта. Благодарение на Трейси Маркс, авторка, добре позната в астрологичните среди, всеки може да направи личен опит да разбули тайната на този свой дом, а практикуващите астролози, ще открият допълнителен източник за обогатяване на знанията.

Стилът на авторката е разбираем и изключително приятен за четене. В своите трудове тя си служи с много лични примери, които свързва с подходящи цитати, като по този начин читателят бива дълбоко докоснат и може да си представи написаното много образно.

Настоящото заглавие е разделено на няколко части, като всяка една от тях има определена цел. В първа част, „Дванадесети дом: скритата ви мъдрост“ е разгледано дълбокото значение на този дом, неговите различни функции и връзката им с разположението на планети и знаци. Във втора част, подробно са разгледани разположенията на знаците, планетите и кармичните възли които попадат в дванадесетия дом на хороскопа, както и на тези които го управляват. Третата и четвъртата част; „Психодинамиката на конфликтите на дванадесети дом“ и „Процесът на интегриране“ е адресирана към хора, които са се ангажирали със своето лично развитие и искат да напреднат отвъд чисто интелектуалното разбиране, да започнат по-дълбоко психологическо самоизследване. В тези части са разгледани и някои смущения, асоциирани с конфликти на дванадесети дом свързани със срам, страх, вина и разпадане. Този раздел ще ви помогне и насочи да откриете как става психологическата промяна, ще се научите по-добре да улеснявате процесите на собствения си растеж.

Петата част е посветена на сънищата – „Себетрансформиране чрез работа със сънищата“. Каква е тяхната символика, как да си ги припомните, как да ги интерпретирате, как да ги разбирате и да ги използвате градивно.

В шеста част –  „Преживяването на съня: изследване на случаи с дванадесети дом“ ще намерите хороскопи, сънища и животоописания на шест души с планети в дванадесети дом, които са посещавали групи за сънища които авторката води. Освен това, тук авторката разказва за своя няколко годишен опит на лично израстване чрез работа със сънищата.

Дванадесетият дом е складът у нас, където живеят и вътрешните ни демони, и вътрешните ни ангели. За да се придвижим напред и да се свържем с ангелите – източниците на нашето творческо вдъхновение, духовност и най-висшите изражения на любов и служене на човечеството, трябва първо да тръгнем надолу. Необходимо е да се изправим пред призраците на миналото, неуспехите, униженията и болезнените преживявания, които ни тормозят. Трябва да посрещнем нерешените си проблеми и всичко, което не харесваме у себе си – нашия гняв, алчност, жестокост, разточителност, суета, както и всичките качества в нас, които харесваме и ценим, но които все пак се колебаем да признаем. Пътуването ви през вашия дванадесети дом – чрез астрологическо и психологическо разбиране, чрез работа със сънищата и чрез пряк емоционален опит – вероятно ще бъде и болезнен, и весел процес. Като се изправите пред енергиите на дванадесетия си дом, като се свържете с тях и ги трансформирате, ще ви се наложи вероятно да се сблъскате с най-тъмните, най-изкривени, най-разрушителни или най-наранени части от вас. Но има вероятност и да откриете скрити таланти и извори на задоволство, които лежат заровени в тези сенчести същности, както и нови измерения на собствената ви мъдрост, любов и духовност, които по-рано не сте можели да признаете или да достигнете. 

Препоръчвам горещо тази книга (самата аз, започвам да я чета обстойно още тази вечер). Тя ще се хареса особено на тези които обичат да четат психологическа астрология, „търсачите“, които обичат да се вглеждат в себе си, да се самоизследват. За по-доброто разбиране е необходима добра астрологична основа, но е възможно да стане и обратното, тези които притежават по-добра психологическа, да бъдат запленени от астрологията!

Книги от същият автор:

Планетните аспекти, от конфликт към сътрудничество

Нели Станева

07.09.2020

Цена 18.00лв

Ако желаете да купите тази книга от мен или се нуждаете от повече информация за нея, пишете ми чрез тази форма:

Доставката за цялата страна се извършва с куриерска фирма „Спиди“, с наложен платеж.

За територията на гр. София, се предлага доставка до адрес на цена 4.00лв.

Срок на доставка до 3 работни дни.

Ако имате друго предпочитание за начина на доставка – упоменете го.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.