Астрология и здраве


Със сигурност ви се е случвало да изпитвате дискомфорт или неразположение свързано с конкретна част от тялото или орган.
Какво правите в случая? 
Познавам хора които изпадат в паника, веднага отиват на лекар и понякога се вкарват в „голям филм“. 
Много често симптомите отшумяват сами и то след кратък период стига да се погрижим съвсем съзнателно за тялото си и да коригираме хранителните си навици. Така, че изчакайте малко, не бързайте веднага да се сдобиете с диагноза, защото отидете ли на лекар – такава ще има.
Тук астрологията е ценна и всички тези неразположения както и сериозните заболявания са добре отразени в рождената карта. Обикновено някои напрегнати транзити отключват редица физически неразположения, които отшумяват веднага след като се разпадне аспекта. Все едно не е било /понякога остават дори опаковки от неизпитите лекарства…/. 
Разбира се има и тежки заболявания чието развитие и изход биха могли да се проследят чрез допълнителни прогностични методи и за тях трябва да се вземат необходимите мерки. В случая няма да премине от само себе си.
Всеки човек има заложени по рождение „слаби“ места в тялото и свързани с тях заболявания които биха могли да се отключат в даден момент. Затова е важно да се изследва тази област от хороскопа свързана със здравето, хранителните, хигиенни и ежедневни навици. Има ли предпоставка за оперативни намеси, престои в болници, изолация. Всичко това основно е отразено чрез 6, 8,12 домове, както и връзката им с втори дом – личната енергия, финанси, с една дума ще се дават ли много средства за здраве.
Добрата новина е, че не можем да се разболеем от нещо към което нямаме предразположеност и това би могло да се проследи успешно с помощта на астрологията и понякога да се избягнат редица скъпо струващи изследвания и излишни притеснения и страхове свързани със здравето.
Ето и един пример от моята практика който е показателен.
В края на миналата година моя много близка роднина си направи ненужна безкръвна интервенция на коляното, от която се оказа, че изобщо няма нужда, но го разбра в последствие. Виждайки аспектите, още на деня в който си направи образната диагностика бях сигурна, че това не е нещо сериозно и дори има нещо съмнително в цялата тази работа. Тя също имаше интуиция, че може би не трябва да се подлага, но страхът в нея надделя и решението което взе беше все пак да направи тази операция, защото пък, ако стане после нещо…… И така се „вкара във филма“. 
Първа лампичка й светна когато в един и същи ден, една след друга са преминали през същата интервенция още 2 жени /от едно и също населено място/.
Втора лампичка – докторът предлага „инжекция“, която струва 500лв и трябва да бъде закупена чрез него. Направих си труда да проверя каква е тази инжекция. Оказа се, че е от рода на хранителните добавки и се разпространява на принципа МЛМ, но за медици.
Трета лампичка – около месец след въпросната операция, лекарят я изпраща на допълнително изследване /образна диагностика/, заедно с другите жени /с които тя поддържа връзка/, с препоръка тя да бъде извършена от конкретен лекар, в случая лекарка отдавна излязла в пенсия/ 
Убедих я да не се занимава повече с това, защото ще „затъне“ още повече. Все пак реши да си постави инжекцията /за всеки случай/, но се отказа за последното изследване… Накрая й трябваха месеци да се справи с последствията от всичко това.
Сега вече е значително по-добре.
Това са две диаграми. Първата е от деня на образната диагностика, втората от деня на интервенцията.
Денят на образната диагностика.
Денят на образната диагностика ЯМР
В случая 6-8-12 дом са силно активни. Вижда се силното напрежение по остта Дева-Риби, включително с намесата на Черната Луна отиваща към съвпад с Нептун. Забележете стелиума в Дева. Имаме изгорен Меркурий, изгорен Марс, невидима Венера… И трите планети управляват домове свързани със здравето. Две от планетите в този стелиум са възвратни за нея, съвпадат и с южния възел. Насреща са Черна Луна и Нептун точно на куспидата на 12 дом.
 Денят на интервенцията
Денят на интервенцията
Отново силно активни 6-8-12 домове, като едно продължение. Интервенцията е отразена от точният съвпад на транзитен Марс и Бялата Луна /за щастие е дала вид закрила/ с рожден Сатурн. Марс и Сатурн в нейният рожден хороскоп са в хармоничен аспект, а в денят на интервенцията този съвпад е без аспектен, което е още една индикация, че това не е нещо сериозно, а напразно. Като цяло Юпитер /който не наранява, но може да направи от мухата-слон както в случая/ е този който е намесен в цялата тази история както транзитния който отправя аспекти, така и наталния който получава напрегнати такива. Той управлява и нейния 8 дом. Тези аспекти обаче не са страшни, нямаме крайна намеса на злосторници, напротив, Венера е тази която също е сериозно въвлечена в случая, сега вече Лилит е отишла до точен съвпад с Нептун и опозиция с рождена Венера, а тя е управител освен на 6-ти и на нейния 2 дом /лична енергия и финанси/,  което ще рече, че за цялата тази работа, тази жена даде доста пари и имаше големи и то неоснователни притеснения.
Разгледах и прогресивните карти. При тях също не се отчита заплаха от  животозастрашаващо заболяване.
Дали е можело да бъде избегнато това? В случая мисля че не, защото чрез астрологията предварително не може да се предвидят толкова детайли и да бъде разказан всеки ход. Аз мога единствено да проследя динамиката, да кажа до колко е притеснително това което предстои, да видя, че има нещо съмнително, че ще е свързано с финансови загуби и напрежение, да дам съвет да се изчака или да не се предприемат крайни действия, но не мога да „забраня“ действието на човека и от там на нещата да се случат. В случая тя сама избира вече избраното. Много често в последствие хората казват „Ех, ако бях постъпил по друг начин, или ако бях послушал съвета ти…. Да, но „Ако“ не върши работа, станало е това което е трябвало. Част от личният ти пъзел.
Примерите са толкова, колкото са и хората. Тези които вярват и си служат в ежедневието с астрологията ще ме разберат най-добре.
18.09.2020

Форма за контакт:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.