Ретрограден Меркурий  14.10 – 03.11


Човек и добре да живее идва време за ретрограден Меркурий… 😉

Поредната фаза на вестителя ще продължи до 3.11. В момента планетата е почти стационарна, а самото обръщане ще се случи на 14 октомври на 11.40гр. в знака Скорпион. На 28.10. Меркурий ще се завърне в знака Везни стигайки до 25-я гр. където ще поостане, преди да тръгне отново напред.

Ах, този прословут и напрегнат градус на който Сатурн се задържа неприлично дълго време в Козирог. Явно уроците за Везните и останалите кардинални не са съвсем приключили, защото Меркурий, стъпвайки там, отново ще активира „козирожкото трио“. За важни, за някои вече наболели въпроси, може би ще дойде време за окончателно реализиране след този период.

Няма да се впускам в дълги психологически анализи (а и не ги обичам), защото всеки ще си мисли и ще се връща към своите си важни житейски теми.  Сега времената са добри да се сложат в ред мислите, а от там след време ще дойдат и делата за да може да се продължи напред. Възможно най-на чисто, защото едно от качествата на знака Скорпион е именно трансформацията, спускане в дълбините на съзнанието, а Меркурий може да се окаже един добър водач в това отношение. Аспекта опозиция в който ще застане на два пъти, веднъж ретрограден, веднъж директен, с Уран (сега също ретрограден) мисля, че ще бъде от полза в цялата тази работа. Двете планети си партнират добре, а опозицията сама по себе си може да се окаже доста стимулираща за ума и новите подходи. Мислите които ще идват, ще имат внезапен характер. Винаги съветвам при този аспект лист и молив да са ви под ръка.

На фона на всичко това трябва да се вземат под внимание и останалите важни аспекти които са особено действащи сега. Небето в момента прилича малко на бойно поле. Предстои Новолуние във Везни, но доколко ще е ново не съм много сигурна. По-скоро ми прилича на „старата песен на нов глас“, поне до към края на този година (писала съм много за това в други статии и няма да се повтарям).

За мен астрологията е ценна с насоките и съветите които могат да се прилагат адекватно в ежедневието, затова ще дам някои обобщени съвети които имат отношение конкретно към тази фаза и тези аспекти. Разбира се, те не са панацея, но могат да ви дадат ключ, идея която да приложите към вашите собствени мисли и действия.

Времето е добро за освобождаване и основно почистване на места където може би от години не сте надниквали – мазета, тавани, тайни кътчета във вашият дом, кутии с писма, със спомени.

Планирани ремонтни дейности (ако не са планирани предварително, то нищо чудно да ви се наложат ненадейно), особено тези които касаят канализации, тоалетни, баня.

Ремонтни дейности свързани с компютри, телефони, принтери, медицинска и техника каквато се сетите. Обикновено в такива дни уредите във всекидневието ви могат внезапно да започнат да се държат на пръв поглед  „странно“.

Да се внимава при пътуване, особено с подземен (метро, преминаване през тунели) и въздушен транспорт. Възможни са обърквания, нелепи инциденти и то с много неприятен край. Подсигурявайте се двойно!

Да се избягват планирани хирургически интервенции.

Пазете се от токови удари, пожари възникнали от неправилни електроинсталации.

Не правете важни вложения, не започвайте бизнес – не му е времето за това. Но пък може да приключите с такъв, особено ако е несъстоятелен и не ви носи добри печалби.

Относно договорите, може да подписвате предварителни споразумения които после могат лесно да бъдат променяни. Окончателните оставете за по-добри времена.

Кои могат да усетят най – отчетливо тази фаза? Скорпиони и Телци – първа декада, както и Овни, Везни, Козирог – трета декада.

 

Ако желаете лична астрологична консултация с мен, може да прочетете повече за условията Тук или да ми пишете чрез формата за контакт (информацията в тази форма е видима единствено за мен).

Нели Станева

12.10.2020

Форма за контакт:

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.