Изборите в САЩ – астрологично


Интригата около изборите в САЩ е огромна. И понеже тук си говорим за астрология, ето нагледно, как се проявява нещо толкова значимо започнато в неподходящото време. Цари тотална дисхармония, напрежение и много неадекватно поведение от уж на пръв поглед зрели мъже от които се очакват важни и съдбоносни решения! Но, както се казва, няма нищо случайно.

Да дадеш старт на избори на ретрограден Меркурий и то стационарен, още повече в напрегнат точен аспект със Сатурн (открояващи аспекти ) няма как това да не рефлектира и да не се превърне в арена на междуличностни сблъсъци, интриги, обвинения, лъжи, задкулисие и какво ли още не. Жаждата за власт и пари е огромна, споменава се и за намесата на върховния съд. Не знам  със сигурност кой ще бъде краен победител в тази така динамична битка, но победата му няма да е никак сладка и нещата няма да приключат с това! Обикновено когато нещо стартира на ретрограден Меркурий, то не е трайно, задължително следва продължение, вид повторение за да се изправи грешката. Освен това, Меркурий има главно отношение в случая към бюлетини, документи, пощи, изобщо за начинът по който се предава информацията. Той носи вестите и в медиите и по трибуните, той е словото и както виждаме, в случая, като по учебник – какви крайни, противоречиви, изкривени са те. Да не забравяме, че Меркурий е важна планета в хороскопа на Тръмп, който е роден със Слънце в Близнаци, изводите може да си ги направи всеки.

Гледайки аспектите „интересното“ предстои и мисля, че ще има развръзки с неочакван край, най-вече около и след Новолунието в Скорпион което е на 15.11. Тогава Меркурий (вече директен) и Уран застават за втори път един срещу друг, а знаците Скорпион – Телец могат да извадят на показ огромни злоупотреби свързани с влияние, пари, власт, както и силна психична енергия която не се знае как ще се прояви и никак не е за подценяване. Може да се стигне и до по-тежки сблъсъци. В случая е намесена и Венера в напрегнат аспект към стелиума в Козирог, а Марс стационарно директен се пробужда, което лека – полека започва да дава зелена светлина вече и за действия (последните месеци беше голямо говорене и липса на воля в много направления). Разбира се, идва и лъч светлина откъм хармоничният аспект на Новолунието към стелиума в Козирог. Както се вижда, живеем в интересни времена…

Нели Станева

6.11.2020

Какво се случи?

Изборите спечели Байдън. Изключително оспорвано, с много интрига. Вижда се, власт не се дава лесно. А и Тръмп се е заинатил като дете. Ден преди Новолунието на 14.11 съобщават за протести в подкрепа на Тръмп, който самият той провокира чрез социалните мрежи  (ето я в действие опозицията Меркурий – Уран, още повече последният е в съвпад с неподвижната звезда Хамал- войнствена, с природата на Марс – Сатурн). Тези дни аспекта е в пика си, но след 17.11 се разпада. Ще има разбира се още известно напрежение, но нещата постепенно ще започнат да отшумяват /поне за известно време/.

 

Форма за контакт: