Новолуние в Скорпион, цикълът Юпитер-Плутон, Марс директен


Новолуние което настъпва на фона на поредни важни небесни аспекти и първото от доста време насам, което носи лъч светлина. Ще подейства ли пречистващо знакът Скорпион на всичката тази насъбрана трудна енергия? Би трябвало, защото това е едно от неговите предназначения.

На 12.11 започва нов цикъл между Юпитер – Плутон, последен, затвърждаващ съвпад на двете планети които ще бележат следващия 13 годишен период с важно влияние върху държавната и международна политика, съдебната власт, международните отношения, държавните финансови ресурси. Цикъл, чието действие е обновяващо. Вижте картата по-долу.

Слънцето (върховна и съдебна власт, магистрати, министър председател,президент, елита в обществото) върви към точен хармоничен аспект със съвпада Юпитер-Плутон и ще внесе раздвижване в международната политика, нови знания, нови подходи и разширение във финансовата сфера в глобален план. Ако погледнем обаче, към съвпада Луна – Венера (народа и неговите потребности, изкуствата, празниците, икономиката, права и свободи, договорите и споразуменията), ще видим, че двете планети също приближават към въпросният цикъл, но в случая предстои напрегнат аспект. Ще се оправдаят ли големите надежди и очаквания на обикновения човек? Може би, отчасти. Лично не съм голям оптимист. В личен план, този съвпад ще бъде важен за хора с подчертани 22-23гр. на знака Козирог (родените 12-13.01), особено ако там има лична планета. Да кажем, че имате рожден Юпитер в посочените градуси – в случая, ще преживеете своя юпитеров възврат и то много знаково, което силно ще подчертае влиянието което оказва тази планета в живота ви и ще задейства съответните житейски сфери в него! Съвпада в някои отношения може да се окаже важен и за останалите кардинални знаци, както и за Деви и Телци при активен 22-23-ти гр.

Второто по важност събитие. На 14.11, Марс става директен. Това е планета много важна за нашите действия и проява на воля и устойчивост в решителни ситуации, такива в които се иска нашето активно участие. Особено важна за бизнесмените, предприемачите, изобщо хората които сами поемат инициативи, сами се управляват, паралелно с това управляват и други хора. Марс има отношение също към медицината, по – специално към лекарската професия, както и остро и бързо протичащи заболявания. Силно се надявам, нещата да потръгнат и да има повече яснота и решителност в областите които изброих. За радост в обратният си път през знака Овен, Марс няма да участва в крайно напрегнати аспекти, с изключение на квадратурата с Плутон около 17- 22.12. Все пак, поне до края на ноември не препоръчвам впускане в нови начинания, въпреки, че много хора ще усетят пориви за такива.

В картата на Новолунието, един от най-напрегнатите аспекти е опозицията между Меркурий и Уран (последният в съвпад с неподвижната звезда Хамал, която носи природата на Марс-Сатурн). Аспекта не е за подценяване и ще оказва влияние поне до 19.11. Това са трудни дни за общуване между хората. Съществува опасност от инциденти, пожари и неочаквано развитие на различни ситуации, както и на нещастни случаи най-вече при пътуване. Нека вниманието е особено повишено! Медицинските въпроси също ще продължат да бъдат важна тема от живота. Тези дни се заговори за откриването на ваксина, но аз мисля, че тя ще се внедри и ще започне да се прилага след преминаването на Юпитер – Сатурн във Водолей, последвано от някои затвърждаващи аспекти. Тези дни и Венера върви към напрегнат аспект със стелиума в Козирог и внася изпитание в сферата на чувствата, междуличностните отношения, финансовите въпроси.

Искрено се надявам това Новолуние да бъде пречистващо и обновяващо и след десетина дни да посрещнем Слънцето в Стрелец, което неминуемо ще внесе доза оптимизъм за всички нас!

Нели Станева

12.11.2020

Статията съдържа обобщена информация свързана с по-важните небесни аспекти. За индивидуално влияние е необходимо да се разгледа рождения хороскоп.

Ако се интересувате от лична консултация вижте повече на Астрологични консултации

Форма за контакт: