Притча за зодия Скорпион


Магията на любовта

Принц Нол бил роден с благословия: да се влюби в красива, умна и вярна жена, с която заедно да управляват един ден неговото царство. На двадесетия си рожден ден срещнал принцеса Лаура, за която се говорело, че била магьосница. Запленен от хубостта и добротата й, принцът се оженил за нея. Скоро обаче придворните почнали да заговорничат срещу принцесата, тъй като се страхували, че можела да им направи магия. Наивният Нол повярвал на лъжите, че жена му изричала заклинания срещу него, и наредил да я затворят в най-страшната кула на замъка.

През нощта Лаура дошла в съня му. С тих укор, му прошепнала:

–  Защо постъпи така с мен, любими мой? Повярва на злонамерени приказки вместо да послушаш сърцето си. Знай, че те обичам повече от живота и никога не бих ти навредила.

–  Прости ми, че бях толкова глупав, мила моя – разкаял се принцът. – Ала що да сторя сега? Кулата е непревземаема. Пазят я могъщи сили, които и цяла армия не ще пребори.

–  Ще ти помогне моят верен приятел, скорпионът. Тръгни по най-близката горска пътека и той сам ще те намери.

Призори Нол поел към гората. Скорпионът не закъснял да се покаже. Принцът му разказал всичко и той се съгласил да го придружи в опасното начинание.

Щом наближили кулата, скорпионът рекъл:

– Останете тук, Ваше височество. Ще вляза незабелязано, да проверя какво е положението.

Сетне се промъкнал през една цепнатина и що да види: триглав дракон вардел входа. Скорпионът се покатерил на гърба му и боднал с жилото си средната глава по тила. След което побързал да се скрие в най-тъмния ъгъл.

–     Ти ли ме ухапа? – извърнала се главата надясно.

– He бях аз – обидила се дясната й сестра. – Сигурно е лявата, тя е най-злата.

–  Сега ще видите колко съм зла! – разфучала се несправедливо обвинената драконова глава и захапала средната, която пък, заслепена от болка, впила зъби в дясната.

Така и трите се самоунищожили. Скорпионът отворил вратата и пуснал принца да влезе. При вида на мъртвия дракон Нол едва сподавил вика си.

Втурнал се нагоре по стълбите. He бил изкачил и пет стъпала, когато от каменните стени на кулата изпълзели хищни растения, за секунди стягайки тялото му в смъртоносна хватка. Принцът успял да извади меча си и ги разсякъл. С подобните си на клещи щипки, които тутакси смазали змиеподобните растения, неговият другар също се измъкнал невредим.

За щастие не срещнали повече препятствия по пътя и така, най-сетне, се озовали пред килията, в която била затворена принцеса Лаура. Вратата била открехната. Вътре, колкото и да било невероятно, имало не една, а цели три Лаури.

– Спасете мен, аз съм истинската! – извикали в хор.

– Какво става тук? – объркал се Нол.

– Тези същества искат да ни попречат да отведем принцесата – казал скорпионът. – Ако направим погрешен избор, нашата Лаура ще умре.

–  Но как ще разберем коя е истинската?

– И трите са от плът и кръв, но на фалшивите моята отрова няма да подейства. Ще трябва да бъдете светкавично бърз след това, за да спасите принцесата.

Въпреки че било много рис- ковано, принцът се съгласил и застанал в готовност. Без да го усетят, скорпионът полазил жените и ги ужилил по ръцете. Точно както предвидил, само една от тях извикала и се строполила на земята. Нол веднага изсмукал отровата от китката й. Лаура се свестила в прегръдките му. През това време нейните две подобия навивали на пръстите си своите тъмночервени коси, правейки някакви магии. Принцесата ги погледнала и за- пяла странна песен. Съществата паднали на колене, като заявили, че ще изпълнят всяко жела- ние на господарите си.

– Имаме едно желание – Лаура и Нол се спогледали и изрекли: – Да бъдем винаги заедно, в добро и в лошо. Само така любовта ни ще устои на изпитанията.

Мъдрият скорпион кимнал в знак на съгласие. И желанието им се сбъднало.

Малена Ашри

„Звездни притчи“

Свързана статия: Малена Ашри, Звездни притчи

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.