Венера в Скорпион 21.11 – 15.12


Венера в Скорпион – мистична, проницателна, страстна, ревнива, материално ориентирана, жертвоготовна.

Скорпиона е знак на заточение за Венера и тук тя не може да прояви своите най-добри качества, но всяко място в зодиака си има своето предназначение. Венера в Скорпион умее да се „забърква“ в драматични истории, съпроводени с дълбоки и страстни чувства, където движещата сила са парите, секса, психичната и не толкова ясно видима страна на нещата. Може да бъде изключително лоялна и жертвоготовна към хората които е допуснала дълбоко в своето сърце.

Първата седмица (до 28.11) на този транзит ще е доста неспокойна заради заформящата се опозиция с Уран в доста неприятната компания на Лилит, която с всеки изминал ден се приближава все повече към него и придава на и без друго внезапните уранови прояви допълнително драматизъм и още повече неяснота и неприятни случки. На физическо ниво изпитание за емоциите и чувствата в областите които посочих по-горе. Трудна енергия ще тече, която ще касае предимно жените или ще идва откъм тях, ситуации на криза случващи се изневиделица, прояви на ревност. Като добавка, освен че Уран и Лилит в момента се намират във венериния знак, попадат и в терма на Венера, което още повече подчертава аспекта и усилва неговите качества. Дали съм удовлетворен от това което притежавам? Може ли материалното да задоволи най-дълбоките ми вътрешни потребности? … – такива въпроси могат да спохождат хората на психично ниво –  сценариите са много и най-важен е домът, арената където се случва този аспект, съответно обагрен от влиянието на знаците Телец – Скорпион.

След 3.12 и до края на транзита периодът свързан с Венерините дела ще е по-хармоничен – време за разрешаване на някои юридически и финансови въпроси, наследства, застраховки, грижа за психичното здраве. Може би творчески прояви, купуване на подаръци (макар, че когато Венера е в Скорпион това не е най-удачното време).

Знакът Скорпион, както знаят повечето които се интересуват от астрология, има четири нива на проявление свързани с различни състояния – хора подвластни на най-тъмни и низки страсти, до хора извисени, с чест, достойнство, проводници на любовта и мира. Подобни транзити изваждат наяве това което е скрито във всеки един, затова преди някой да се опита да съди или да вини други за своята злощастна съдба, нека обърне поглед навътре и да види какво има в него самия.

Нели Станева

20.11.2020

П.С.

Какво се случва

За съжаление, днес (25.11) се взе решение от правителството за по-строги мерки и ограничаване на много важни сектори. В тази връзка, ето нагледно какво означава Венера в заточение и съответно изпитание и ограничаване на всички венерини (не само, но реално повечето са такива) дейности. Опозицията с Уран – Лилит (Телец, знакът на Венера!), се явява главен активатор и вече може да видим нагледно нейното действие, а точно на 27.11, когато влизат и въпросните мерки се присъединява и Луната. Разклащането ще е сериозно и ще се усети първо в ежедневието ни /надявам се, да не се случи и разклащане от друг вид – земно/, ограничение в работата, в пазаруването, в обучението, културата, срещите, развлеченията и удоволствията и т.н. Всичко това се случва в синхрон с предстоящото Пълнолуние /лунно затъмнение/ в Близнаци. Меркурий като негов управител има пряко отношение към комуникацията, движението, бързо случващи се и непостоянни промени, в медицината той е дишането, дробовете. Сатурн – Юпитер вървят към последни градуси на знака Козирог и като, че ли за последно искат още ред и дисциплина от нас. И успяват! Дано след нея, на 21.12  – /случайно или не, тогава е съединението им на 0:29 във Водолей/ дойде и глътката въздух!

Чашата наполовина празна ли е, или наполовина пълна? Зависи. Най-вече от вътрешния мироглед. Аз предпочитам второто.

25.11.20202

Вижте още:

Венера в зодиакалните знаци

Уран в Телец

 

Форма за контакт (вашето съобщение е видимо само за мен):