Сатурн във Водолей 17.12


На 17.12, в сутрешните часове, Сатурн напуска своята обител, знака Козирог (транзит чието влияние постави пред изпитание цялото човечество) и прекрачва във въздушният, неподвижен Водолей. Това ще е един не по малко неспокоен период, но както се казва ние сме съвремениците и на нас се пада честта да живеем в този живот и при тези условия.

Задачата на Водолей е да намира нови пътища за решаване на съществуващите проблеми, да бори рутината и еднообразното съществуване. Като знак свързан с независимостта, хората подвластни на него притежават оригинално мислене което се основава на интуицията. Водолей се свързва още с приятелствата, смелите проекти, големите и мащабни идеи, напредничавото, нестандартно мислене. Като негов стар управител, Сатурн е добре разположен в него.

Каква е природата на Сатурн?

Ограничаваща, контролираща, дисциплинираща.

Това означава, че по време на този транзит на новите идеи, каузи и по-мащабни начинания ще се гледа откъм практичната страна, за тяхното изпълнение ще се проявява постоянство, методичност. Големите успехи ще идват чрез труд, в съчетание с вътрешно развитие и усъвършенстване. В негативен план, този аспект може да се прояви в свръх нереалистични планове. Тяхното гонене и стремеж за постигане могат да доведат до голямо вътрешно объркване, финансови загуби, невротично поведение, депресивни състояния. Сега е време Водолеите да си поставят конкретни цели и да пристъпят към тяхното изпълнение. Сатурн ще ограничи донякъде техните пориви, ще ги изправи пред реалността. Коя кауза си струва, коя е изгубена? По време на транзита  мнозина ще имат възможност да погледнат трезво над своите приятелства, да отсеят стойностните, истинските.

През тази и идната година някои хора ще преживеят и своя сатурнов възврат. Той обикновено се случва около 28-29; 58-59 годишна възраст, затова нека посочените възрастови групи имат готовност. Това е запомнящ се период на големи пренастройки в живота, ревизии, поемане на нови отговорности които ще приемат окраската на дома в която се случва знака и повечето от тях ще са съпроводени с от важни житейски промени. Гответе се за изпити.

Сатурн ще поразбута и уредения и улегнал живот на много хора родени под знака на Телец, Лъв, Скорпион. В съчетание с планетата Уран, това може да донесе неспокойствие, динамика и редица изпитания за представителите на тези зодиакални знаци, но същевременно и много възможности. По благоприятно ще е влиянието за въздушните знаци Близнаци, Везни, както и за огнените Овен, Стрелец. А Козирозите със сигурност ще почувстват това „сбогуване“ с огромно облекчение.

Актуално:

Не случайно идва новината и за груповата /звучи толкова водолейски/ ваксинация, която ще започне именно по време на този транзит и след съединението Юпитер-Сатурн на 21.12. Друг е въпроса до колко това ще е ползотворно, дали няма да е свръх опасно. Тази кауза е нож с две остриета и носи много неизвестни. Интригите ще продължат, усещането у много хора, че човечеството е обект на световен заговор, също. Тази тема, както и най-сериозните изпитания във финансовата сфера които предстоят ще оказват своето влияние през цялата 2021г. година, провокирана от напрегнатите аспекти между Сатурн-Уран в началото (февруари), средата (юни ) и края (декември). След тези периоди сатурновите предизвикателства по време на транзита през Водолей ще отслабнат, защото до края той повече няма да сключва предизвикателни, но също така и хармонични мажорни аспекти с Юпитер и останалите транссатурнови планети и причината е, че всички те попадат в съседни на него знаци

Сатурн напуска знака Водолей на 7.03.2023г.

Нели Станева

08.12.2020

Вижте още: Съвпадите на Сатурн с лични планети

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.